Тhe Tennis Review: Внимавайте за Григор Димитров в САЩ!



28-07-2015 16:18 | Станко Димов

Онлайн изданието thetennisreview.com публикува материал, посветен на започналите в началото на седмицата US Open серии. В него редакторите обръщат внимание на 5-ма тенисисти, които според тях заслужават внимание август. Сред тях е и Григор Димитров. Ето какво пише в материала за българина:

„След раздялата с треньора Роджър Рашийд и гаджето си Мария Шарапова, Григор може да намери свободата да направи рестарт на кариерата си. Не липсваха критики към Рашийд и Шарапова за начина, по който влияят на кариерата на талантливия тенисист. За Рашийд се твърди, че се е концентрирал прекалено много върху физическата подготовка на Димитров, а освен това го е направил твърде пасивен и отбранителен на корта, вместо да развие останалите качества на българина, най-вече в атакуващ план.

Междувременно за Шарапова се считаше, че разсейва твърде много Димитров, който и без това вече получава огромно внимание не само с изявите си на корта, но и с романтичната връзка с рускинята.

Самият Димитров изрази увереността си, че това лято ще постави началото на нови неща. Наскоро той бе засечен в компанията на Иван Лендъл, от когото се предполага, че е получил ценни съвети. 

US Open сериите могат да бъдат отлична възможност на Димитров да се върне отново на голямата сцена. Световният №16 е юношески шампион от US Open (2008), а освен това има някои добри постижения в сериите като достигането до полуфинал на канадския Мастърс миналата година”.


От  thetennisreview.com считат, че освен Григор Димитров, силно представяне в US Open сериите може да се очаква от Танаси Кокинакис, Вашек Поспишил, Джак Сок и Франсес Тиафу.

Припомняме, че Григор Димитров ще започне участието си в US Open сериите идната седмица на турнир във Вашингтон (АТР 500).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини