Рафаел Надал потвърди участие на турнира в Хамбург



Рафаел Надал потвърди участие на турнира в Хамбург
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
20-07-2015 18:01 | Станко Димов

Рафаел Надал ще се завърне на корта на турнира на клей в Хамбург, който започва другият понеделник (27.07 2015). Испанецът не е играл от Уимбълдън насам, където допусна изненадваща загуба във втори кръг (от Дъстин Браун).

Малко преди сезона на трева испанецът бе загатнал, че при определени обстоятелства е възможно да играе на клей преди турнето в Канада и САЩ в края на лятото. Предвид ранното отпадане от Уимбълдън и незавидната позиция в ранглистата (№10), Рафа е решил да добави турнира в Хамбург в календара си.

В германския град водач в схемата се очаква да бъде друг испанец – Давид Ферер. Той обаче пропусна Уимбълдън заради контузия и на този етап не е на 100% сигурно, че ще може да се върне на корта за надпреварата в Хамбург.

Иначе за последно Надал игра в Хамбург преди 7 години, когато турнирът все още бе част от „Мастърс 1000” сериите. Рафа спечели титлата във въпросния сезон.

Наскоро испанецът заяви, че голямата му цел през настоящия сезон ще бъде участие на заключителния „Мастърс” в Лондон, където сили ще премерят първите 8 в света. За да бъде сред тях обаче Надал има нужда от точки. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини