2:0 за България след бърз успех на Григор Димитров



17-07-2015 21:30 | Станко Димов

България поведе с 2:0 победи след двубоите от първия ден в сблъсъка с Люксембург. Димитър Кузманов даде начало на успешната серия, надвивайки с 3:0 сета Уго Настаси.

След това чиста победа с 3:0 сета записа и голямата ни звезда Григор Димитров. Хасковлията, който заема 16-та позиция в ранглистата на АТР, се наложи с 6:1, 6:2, 6:4 над Жил Кремер в двубой, който продължи час и 45 минути.

Григор Димитров сервира отлично през цялата среща и не допусна нито един пробив. Българинът спечели първите два сета експресно – за 61 минути, след което в третата част играта бе по-равностойна, а Григор пропусна много точки за пробив. Все пак един единствен пробив за 4:3 се оказа напълно достатъчен за Гришо, за да затвори мача.

Благодарение на силния старт в петък България е само на победа от крайния успех в дуела. В събота по традиция е двубоят на двойки, като капитанът Тодор Енев е заявил за участие тандема Григор Димитров / Димитър Кутровски. По регламент обаче капитанът има право да прави промяна до час преди началото на двубоя.

В неделя пък ще се изиграят последните два двубоя на сингъл.

ПОБЕДАТА НА ГРИГОР ДИМИТРОВ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ ВИЖТЕ ТУК

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини