Григор Димитров: Важна е само победата



17-07-2015 15:24 | Станко Димов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се присъедини вчера към съотборниците си от националния отбор на България за гостуването на Люксембург в среща от втория кръг на турнира за купа "Дейвис" в група II зона Европа/Африка. Той е категоричен, че единствената цел пред тима е победата, която ще прати възпитаниците на капитана Тодор Енев на бараж за влизане в по-горната група I.

Звездата на домакините Жил Мюлер пропуска срещата, което прави България фаворит, тъй като в състава от Люксембург има само един тенисист с точки за световната ранглиста - Уго Настаси, който е едва 673-и в класацията на АТП.

"Тук сме, за да победим. Това е нашата цел номер 1. Ще дам всичко от себе си, за да помогна на отбора и да подкрепя момчетата", каза Димитров, който е 16-и в света. "Честно казано не познавам добре съперника. Не знам почти нищо за тенисистите на Люксембург, срещу които ще играем. Може би ще имам шанс да ги видя по време на тренировка, но като цяло не съм наясно какво точно да очаквам. Все пак най-хубавата част от тениса е, че можеш да импровизираш", каза Димитров.

Той е горд, че отново ще играе за България. "Много се спекулира с факта, че участието в националния отбор дава право на класиране за Олимпиадата в Рио, но за мен винаги е огромно удоволствие за играя за България. Обичам моята страна, горд съм, че съм българин и винаги се вълнувам, когато се връщам вкъщи", каза Димитров.

Хасковлията все още не е наясно дали при победа над Люксембург ще играе пак за България в решаващия бараж за влизане в група I в решаващия плейоф от 18 до 20 септември. срещу спечелилия двубоя между Босна и Херцеговина и Унгария "Трудно е да се каже. Програмата ми е много натоварена, имам си приоритети и се концентрирам върху тях. Разбира се, бих желал да играя, но нека първо победим през този уикенд и след това ще видим", каза Димитров.

Димитър Кузманов ще открие мача за България днес от 17.00 часа срещу първата ракета на съперника Уго Настаси. След него на корта ще излезе и Григор Димитров срещу Жил Кремер. За мача на двойки, който ще се проведе в събота, капитанът Тодор Енев е заявил Григор Димитров и Димитър Кутровски, но може да бъде направена промяна час преди срещата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини