Американец е фаворит №1 за нов треньор на Григор Димитров



09-07-2015 13:04 | Станко Димов

Пол Анакон е фаворит за нов треньор на Григор Димитров. Българският ас в тениса се раздели с Роджър Рашийд, като обяви за решението в "Туитър". Анакон участва за кратко в тренировките на Григор през ноември 2014-а, а българинът тогава заяви в интервю, че двамата "ще работят заедно през сезона под някаква форма".

Американският корифей е известен като производител на шампиони. Той бе треньор на Пийт Сампрас от 1995-а до 2002-ра, като в този период звездата спечели 9 турнира от Големия шлем. След това работи с Тим Хенмън, с когото заедно стигнаха до титлата от финалния "Мастърс" в Париж, а от 2010-а до 2012-а бе наставник на Роджър Федерер и помогна за спечелването на седмия му "Уимбълдън", както и за завръщането му като №1 в световната ранглиста.

Както Tennis24.bg вече писа, именно влиянието на Федерер вероятно ще е решаващо за следващата стъпка на Григор. Двамата са близки след създаването на агенцията на швейцареца, чийто първи клиент се оказа Димитров. Точно Роджър бе човекът, направил контакт между българина и Анакон миналата година и без съмнение ще препоръча въпросния специалист и сега.

В момента 52-годишният американец работи за онлайн академията за треньори ПроТенис и няма постоянен ангажимент с нито един състезател. Помага с временни участия в подготовката на изгряващата звезда при жените Слоун Стивънс.

В американски сайтове се появиха информации, че и самият Сампрас може да се заеме с тренировките на Григор, който да търси "ефект на голямо име" и човек, от когото да прихване шампионски манталитет и да усвои дребни детайли, които не достигат на иначе богатия като качества арсенал на Димитров. Не е изключено Сампрас да влезе в щаба заедно с Анакон - двамата да имат различни задължения около българския тенисист.

Друго име, което се споменава в специализираните тенис сайтове, е това на Иван Лендъл, пише "Труд". Чешката легенда бе треньор на Анди Мъри през 2012-а и 2013-а, като му помогна да спечели Откритото първенство на Щатите и "Уимбълдън".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини