Скандал в тима ни за Купа "Дейвис"



07-07-2010 12:00 | Николай Драгиев

Скандал назря в националния тим на България за Купа "Дейвис" преди двубоя на тима със Словения.

 

Третата ракета на България Тихомир Грозданов обяви пред Racketi.com, че повече няма да играе за тима, докато капитан е Огнян Илиев.

 

Решението на Тото е логично, тъй като от доста време той бе пренебрегван, въпреки доброто му класиране в ранглистата. Повод за решението му е това, че той не бе включен в окончателния състав на нашите, които заминаха за Словения.

 

В предишния сблъсък с Монако Тото също не игра. Тогава капитанът Огнян Илиев и Димитър Господинов обясниха следното: 

 

"Определихме едни правила, те са от много време. Тези, които са показали най-голямо желание и развитие, те са тук. В момента момчетата, които виждате са в най-добра форма. Естествените лидери на тима са Григор Димитров и Тодор Енев. Оттам нататък има една мобилна група. Истината е, че при нас няма запазени места. Никой не може да е сигурен, че ще бъде извикан, а и те си го знаят," коментираха Илиев и Господинов.

 

В същото време първата ракета на България за Davis Cup Григор Димитров пристигна във вторник привечер в Словения и вече направи първа тренировка с отбора на кортовете на комплекса в град Оточец, където от петък до неделя ще се състои двубоят от втора група на Евро-африканската зона.

 

Останалите, повикани от капитана Огнян Илиев са Валентин Димов, Тодор Енев и Ивайло Трайков. Те пристигнаха в неделя в планинската страна. Тенисистите ни са доволни от състоянието на червените кортове, но ги мори голямата жега от 30-ина градуса, съобщи единственият наш журналист в Оточец - пратеникът на „24 часа” Явор Геронтиев.

 

Жребият за срещите ще се изтегли в четвъртък по обяд. При нас стои открит въпросът за втората ракета на сингъл.

 

В първия ден Григор Димитров ще излезе срещу Блаж Кавчич, като утре ще се разбере дали това ще бъде първи или втори двубой. За мача на двойки в събота Илиев обмисля да участват Гришо и Ивайло Трайков, допълват от Racketi.com.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини