Григор Димитров ще играе срещу Люксембург за Купа "Дейвис"



07-07-2015 15:54 | Станко Димов

Първата ракета на България Григор Димитров ще играе за страната ни срещу Люксембург във втория кръг на зона Европа-Африка за Купа "Дейвис". Мачовете ще се проведат от 17 до 19 юли в град Люксембург, като настилката ще е клей.

Освен на Григор, капитанът на националния ни отбор Тодор Енев ще може да разчита още на Димитър Кутровски, Димитър Кузманов и Тихомир Грозданов.

„Радващо е, че всички най-добри родни тенисисти имат възможността да играят. В този състав няма как целта да е друга, освен победата“, коментира Енев.

Лагерът за двубоя срещу Люксембург започна. На базата на Националния тенис център вече се подготвя Тихомир Грозданов, като в разширения състав на тима ни за пръв път попада и един от най-талантливите ни млади състезатели – 14-годишният Адриан Андреев. С него тренират и държавният шампион до 18 години Александър Лазаров, който игра в тазгодишното издание на Уимбълдън при юношите, както и Калоян Вълчев.

Димитър Кузманов се връща у нас веднага, след като приключи участието си на силния турнир в Брауншвайг, Германия. Димитър Кутровски пък отпадна на старта на чалънджъра в Уинетка (САЩ) и ще се присъедини към съотборниците си директно в Люксембург.

До този момент България има две категорични победи над този съперник.
През 1998 година родните национали печелят с 5:0 плейофа за оставане във втора Евро-Африканска група. Преди това, през 1981, отново не допускаме загуба в първия кръг на отборната надпревара.

Победителят от сблъсъка ще се изправи срещу Босна и Херцеговина или Унгария в спор за място в по-горната дивизия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини