Григор Димитров се раздели с Роджър Рашийд



07-07-2015 07:10 | Любомир Тодоров

Първата ракета на България Григор Димитров се раздели с треньора Роджър Рашийд, под чието ръководство спечели всичките си четири титли от турнири на АТР Тур.

"След дълъг размисъл, взех решение да прекратя работните ни отношения с Роджър. Постигнахме много заедно и му желая всичко хубаво занапред. Искам да му благодаря за усърдната работа и подкрепата му през последните две години", написа Димитров на страницата си в Туитър.

Григор обяви, че започва да тренира с именития австралиец на 7 октомври 2013 година в профила си във Фейсбук. Още в първата седмица на тяхното сътрудничество хасковлията спечели дебютния си трофей в Стокхолм. Следващата година дойдоха титлите в Акапулко, Букурещ и Куинс Клъб, както и историческия за България полуфинал на Уимбълдън, последван от рекордно осмо място в световната ранглиста.

Последва спад в играта на Димитров от миналия юли и много проблеми през 2015 година, в която записа два полуфинала в Бризбън и Истанбул.

Като фаворит за поста на Рашийд се сочи Пол Анакон, който е работил с Пийт Сампрас и Роджър Федерер.

 

Григор е сред елитните тенисисти, сменили най-много наставници. Той е работил с Петер Лундгрен и Питър Макнамара, докато беше част от академията "Муратоглу" в Париж и с Микаел Тилстрьом по време на престоя му в академия "Good to Great" в Стокхолм, преди да започне сътрудничеството му с Роджър Рашийд.

 

Любомир Тодоров

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини