Димитров: Искам да спечеля Уимбълдън!



28-06-2015 08:55 | Любомир Тодоров

Първата ракета на България Григор Димитров вярва, че може да стигне до финала на Уимбълдън. Миналата година той отпадна на полуфинал след драматична битка с Новак Джокович. Поставеният под №11 Гришо започва участието си в Лондон в понеделник с двубой срещу Федерико Делбонис от Аржентина.

"Достигането до полуфинал тук е един от най-важните моменти в кариерата ми до момента. Радвам се, че отново ще имам възможност да стъпя на тревата на кортовете в "Ол Инглънд кръб". Миналата година направих прекрасна серия и се надявам през тази да направя следващата стъпка. Трябва просто да водя битки на корта и ако се отнасям сериозно, то това ще се случи. Работя усилено, за да бъда все по-добър след всяко мое излизане на корта", заяви Димитров пред Ройтерс.

Хасковлията разкри, че с неговия треньор Роджър Рашийд са направили план за представяне на Уимбълдън и се надява всичко да се развие според него.

"Помня победата ми в турнира при юношите (б.а. - през 2008 г.). Случи се на корт №1. Чувството беше прекрасно, защото винаги съм искал да спечеля Уимбълдън. След като вдигнах трофея, почувствах огромно желание и стремеж да бъда на върха. Искам да печеля! Миналата година бях близо и очаквам да бъда още по-силен през тази", завърши Григор Димитров.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини