Григор Димитров – Жил Мюлер (гейм по гейм)



18-06-2015 12:37 | Станко Димов

Григор Димитров – Жил Мюлер, среща от II кръг на турнира в Куинс Клъб, Лондон.

Коментар на мача:

ПЪРВИ СЕТ:
(Жил Мюлер сервира първи):

0:1 Мюлер спечели с лекота първото си подаване. Левичарят записа 2 последователни аса, а Григор Димитров така и не успя да върне топката в игра.

1:1 Безпроблемен първи гейм и за Григор Димитров, който подобно на съперника си взе подаването си на 0.

1:2 Изключително напрегнат гейм, в който Григор Димитров си заслужи на 3 пъти да стигне до възможности за пробив. За жалост и в трите случая Мюлер се спасяваше с отлично пласиран сервис и все пак ветеранът от Люксембург съумя да съхрани подаването си.

2:2 Бърз гейм на 15 в сметката на Григор Димитров, след който резултатът е възстановен.

2:3 Никакви проблеми този път за Мюлер. Григор успя да вземе една точка в гейма, като тя дойде след непредизвикана грешка на съперника.

3:3 Гейм на 0 за Григор Димитров, който от началото на двубоя е загубил само една точка при свой сервис.

3:4 Без никакви изненади и в този гейм. Мюлер, сравнително бързи и безоблачно, спечели подаването си поредната пауза идва при гейм аванс в полза на левичаря.

4:4 За първи път от началото на двубоя Мюлер успя да вземе повече от една точка при сервис на Димитров, като в един момент водеше в резултата с 30:15. Григор обаче показа страхотна игра в следващите точки и обърна гейма в своя полза.

4:5 Поредна доза асове от ракетата на Жил Мюлер и набързо левичарят спечели подаването си. Предстои пауза, след която Димитров ще сервира за оставане в сета.

4:6 Пробив за Жил Мюлер, който е с цената на първия сет. Григор Димитров имаше преднина 30:0 и бе само на две точки от ново изравняване на резултата, но неговият съперник успя да запише серия от 4 последователни точки на сметката си, с което осъществи първия пробив в двубоя.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Жил Мюлер)

0:1 Мюлер започва втория сет с гейм на 0. Левичарят е спечелил последните 8 точки в двубоя.

1:1 Григор Димитров прекъсва серията на Жил Мюлер и печели подаването си, с което изравнява резултата във втората част.

1:2 Гейм на 0 на сметката на Жил Мюлер.

2:2 Григор Димитров оцеля в труден гейм. Той изоставаше с 30:40, последва продължително разиграване, при което Мюлер реши да атакува и излезе на мрежата, където бе разминат от страхотен бекхенд по правата от ракетата на Гришо. Последваха две бързи точки за българина, с което той изравни резултата.

2:3 Никакви проблеми за Мюлер, който за около минутка-две спечели подаването си и отново излиза напред в резултата.

3:3 Резултатът е изравнен след бърз гейм на сметката на Димитров.

3:4 За жалост Григор Димитров няма никаква идея как да се справи с началния удар на Мюлер. Левичарят записа поредния си безпроблемен гейм, в който почти не се стигна до разиграване, и се доближава само на два гейма от място на четвъртфиналите.

4:4 За радост Димитров също печели експресно бързо подаването си и отново изравнява резултата. Предстоят ключовите геймове в сета.

4:5 Григор Димитров ще сервира за оставане в сета и двубоя като цяло. В първия сет българинът допусна пробив именно в десетия гейм, при това след като имаше преднина 30:0.

5:5 Мюлер бе само на две точки от победата (30:30), но в напрегнатия момент Димитров намери първия си сервис и нещата си дойдоха на мястото.

5:6 Григор за втори път ще трябва да сервира за оставане в турнира. Мюлер спечели последния си сервис-гейм на 0, с което си осигури минимум тайбрек във втория сет.

6:6 Тайбрек ще реши изхода на втория сет, след като Димитров спечели подаването си на 0.

6:7 (5) ЖИЛ МЮЛЕР СПЕЧЕЛИ ТАЙБРЕКА И СЕ КЛАСИРА ЗА ЧЕТВЪРТФИНАЛ В КУИНС КЛЪБ. Григор Димитров започна силно и поведе с 3:0 точки, но след допусна поражение с 5:7 точки и напуска турнира.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини