Надал: Това е най-великият период за спорта в Испания



04-07-2010 23:44 | Николай Драгиев

Рафаел Надал логично бе много щастлив от спечелването на втората си титла на Уимбълдън. Големият шампион призна, че сега най-после ще може малко да си почине, но в същото време го чака и лечение на коляното, което отложи заради турнира в Лондон.

 

Той призна, че още не мисли за US Open, но ще направи всичко за да е подготвен на 100% за турнира в САЩ. Ако не през този сезон, то в следващите тъкмо надпреварата на "Флашинг Медоус" ще бъде сред основните му цели.

 

"Публиката в Лондон може би е най-великата в света. Подкрепяше ме неистово, дори и срещу Анди Мъри", призна възхитеният Рафа.

 

Той не пропусна да отбележи, че целият испански спорт преживява може би най-успешния си период. "В мотоциклетизма сме много силни - имаме Лоренцо, Педроса. В колоезденето Контадор, Гасол блести в баскетбола. Знаете, че съм луд фен на футбола. Нашите национали са европейски шампиони, сега са на полуфинал в ЮАР. Страхотно е! Това е най-великият момент за спорта ни."

 

"Сега ми предстои да се подложа на лечение и на другото коляно. Много сериозна работа ме чака преди сезона в Америка. Ако сега не бях здрав, нямаше да съм тук. Това е основно за играта ми."

 

На въпрос какво ще пожелае на феновете на тениса, които освен с неговата титла, ще запомнят Уимбълдън 2010 и с мача на Иснър и Маю, Надал отговори: "Това бе добра реклама за тениса. Тяхното поведение може да се даде за пример. Показаха невероятен дух, те са страхотни спортсмени. Невероятно бе да гледам този мач. Беше страхотно изживяване за всеки фен на тениса."

 

Колко титли от Шлема ще грабне Рафаел Надал?

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини