Пътят на един шампион



12-06-2015 13:41 | Станко Димов

Едва на 14 години, той впечатли всички с играта си на Държавното до 16 „Девин Къп“. Започна от квалификациите на сингъл, за да триумфира с титлата. Беше непобедим и при смесените двойки. Малко не му достигна да спечели и финала на двойки и да оформи невероятен хеттрик от победи.

Макар и само на 14 години, той вече притежава над 30 титли от различни турнири у нас и в чужбина, и над 100 купи, медали и грамоти. Бил е номиниран за спортист на град Варна и се е изправял на корта срещу Карлос Моя.

Това е Симон-Антони Иванов.

Успехите му започват от първия момент, в който стъпва на корта. Победите са определящи при избора, пред който е изправен – тенис или футбол. Симон-Антони е еднакво способен и с ракетата в ръка, и като централен нападател в детските формации на ФК „Черно море“. Все пак страстта и увлечението от аристократичния спорт надделяват. Затова спомагат и успехите в различните международни турнири.

Симон-Антони започва своя път в тениса от Морската градина във Варна, където се записва да тренира при Емил Кирчев в клуба на „Черно море“. В последствие дългогодишният капитан на България за Купа Дейвис Огнян Илиев предлага на детето професионални занимания, където за него в клуба започва да се грижи Мирослав Петров.

През 2010 година Симон-Антони печели финалния Мастърс при 10-годишните, организиран от БФ Тенис и получава възможност да се изправи на корта срещу Карлос Моя, който пристига в България, за да бъде част от празненствата по случай 80-ата годишнина от основаването на родната федерация.

През 2012 се представя великолепно и веднага е включен в националния ни отбор до 12 години. Той записва 5 победи и не допуска загуба в мачовете на тима ни от квалификациите до финалите на Европейското първенство, с което има основна заслуга за класирането на България сред първите 8 в Европа. През целия сезон Иванов се представя много силно и на двойки, печелейки държавните първенства в зала и на открито.

Прекрасното му развитие не остава незабелязано и той е включен в номинациите за „Спортист на Варна“.

В момента Симон-Антони се подготвя в Испания, работейки с екип от специалисти.

Трудът и усилията, които Иванов полага, започват да дават все по-големи резултати и хората около него вярват, че най-големите успехи на талантливия ни състезател тепърва предстоят.

Най-интересното за детско-юношеския спорт може да намерите ТУК!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини