Надал с мъчителен старт на сезона на трева



11-06-2015 19:28 | Станко Димов

Водачът в схемата Рафаел Надал стартира с трудна победа участието си на турнира на трева в Щутгарт. В среща от втори кръг испанецът се наложи с 2:1 сета над Маркос Багдатис, в отделните части 7:6 (5), 6:7 (4), 6:2 след повече от два часа и половина игра на централния корт.

В първите два сета двамата си разменяха по един пробив, след което наизменно се стигаше до тайбрек. В първия случай Рафа успя да направи ключов пробив при 5:5 точки, след което затвори сета. Във втория тайбрек Надал първи поведе с минипробив за аванс 3:1, но след това отстъпи с 4:7 точки.

В решаващия трети сет водачът в схемата успя да пречупи съпротивата на съперника си и се поздрави с успеха. За Рафа това беше първи двубой след загубата от Новак Джокович на четвъртфиналите на „Ролан Гарос” преди точно 7 дни.

„Имам страхотни спомени от този турнир, който съм печелил, когато се провеждаше на клей. Бях малко тъжен когато разбрах за промяната на настилката. Днес изиграх първия си двубой на трева и се радвам, че след здрава битка продължавам напред. Ще дам всичко от себе си, както правя във всеки турнир, в който участвам”, каза Рафа в интервюто на корта.

На четвъртфиналите Надал ще се изправи срещу Бърнард Томич, който по-рано днес надви в два сета ветерана Томи Хаас.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини