Пиронкова и Каратанчева ще участват на турнира в Истанбул



10-06-2015 13:41 | Станко Димов

Най-добрите български тенисистки Цветана Пиронкова и Сесил Каратанчева ще участват в турнира "TEB BNP Paribas Istanbul Cup", който ще се проведе от 19 до 26 юли в новия комплекс “Koza WOS” в Истанбул, Турция. Състезанието от календара на WTA е с награден фонд 226 750 долара. Турнирът ще бъде изключително силен, като Пиронкова влиза директно в основната схема, а Каратанчева най-вероятно ще започне от квалификациите.

В публикувания от WTA списък на заявените състезателки има 13 тенисистки от топ 50 на световната ранглиста, сред които две бивши №1 в света. Винъс Уилямс ще се бори отново за титлата, която спечели преди точно десет години в първото издание на надпреварата в Истанбул. Йелена Янкович е другата бивша лидерка в класацията на WTA, която ще играе в най-големия турски град през юли.

Сред звездите на турнира ще бъдат италианките Франческа Скиавоне, шампионка на "Ролан Гарос" през 2010 г., Флавия Пенета и миналогодишната финалистка Роберта Винчи, бившата топ 5 състезателка Даниела Хантухова, завършилата миналата година в топ 10 Доминика Цибулкова, изгряващите звезди на световния женски тенис Елина Свитолина, Белинда Бенчич, Дария Гаврилова и др.

"TEB BNP Paribas Istanbul Cup" ще се проведе в новия комплекс "Koza WOS", който бе домакин и на надпреварата от календара на АТР през април, спечелен от Роджър Федерер. Турнирен директор, както тогава, така и сега, е президентът на БФТ Стефан Цветков. Квалификациите ще се играят на 19 и 20 юли, а мачовете от основната схема от 20 до 26 юли. Билетите ще бъдат пуснати в продажба по-късно този месец на официалната страница на турнира.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини