Григор Димитров изненадал Шарапова с 500 рози



06-06-2015 13:29 | Станко Димов

Британското издание The Telegraph посвети обширен материал на Григор Димитров. Както е известно, българинът е изключително популярен на Острова, където миналата година постигна едни от най-значимите успехи в кариерата си – спечелването на турнира на трева в Куинс Клъб и достигането до полуфинал на Уимбълдън.

Авторът на материала Джо Шът разкрива, че разговорът с Димитров протича през април по време на „Мастърс 1000” турнира в Монте Карло. В същата седмица приятелката на Димитров Мария Шарапова празнува своя 28-мки рожден ден.

„Понякога просто се побърквам и изпращам стотици рози. Най-много съм изпращал 500 наведнъж”, разкрива Димитров. Българинът отново говори и за начина, по който двамата с Мария са започнали да контактуват.

„И двамата бяхме на турнири в Китай - аз в Шанхай, а тя в Пекин. Седнах да обядвам, гледах я по телевизията и ѝ изпратих мейл. Започнахме да си говорим, а месец по-късно, след като сезонът свърши, се видяхме и така започна всичко”.

Гришо говори и за юношеските си години, които прекарва в тенис академията „Санчес–Касал” в Барселона. Хасковлията признава, че в тези години е бил щура глава и е отделял много време на купони, като честно е закъснявал за тренировка.

„Купонясвах нон-стоп, излизах с приятели и винаги закъснявах за тренировка. Гонеха ме от академията няколко пъти за различни неща, но не мога да ги кажа всичките. Мисля, че това бяха най-готините години в живота ми”, спомня си Димитров.

Българинът за пореден път споделя, че неговият герой е баща му Димитър, който е и първият му треньор по тенис. „Той ме научи на всичко - как да играя, как да мисля, какво да очаквам от живота. Когато бяхме на кортовете, никога не съм го приемал като баща, а като треньор. Естествено, че сме имали разправии и той много пъти ме е гонил от занимание. Отнасяше се към мен като към всеки друг”, разказва Димитров.

Българинът също така е категоричен, че когато приключи кариерата си ще се отдалечи от тениса. „Имам различни амбиции, но никога няма да бъда треньор. Приключа ли с кариерата си няма да се занимавам с тенис”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини