Вавринка изхвърли Федерер от „Ролан Гарос”



02-06-2015 19:45 | Станко Димов

Стан Вавринка спечели изцяло швейцарския сблъсък срещу Роджър Федерер и се класира за полуфиналите на „Ролан Гарос”. Вавринка се наложи с 6:4, 6:3, 7:6 (4) и вече очаква следващия си съперник в турнира, който ще бъде определен от двубоя между Кей Нишикори и Жо-Вилфред Цонга. Днес шампионът от Australian Open 2014 изигра страхотен двубой и напълно заслужи мястото си в Топ 4 във френската столица.

„Много е трудно за мен да играя срещу Роджър, защото той е помогнал за много неща в моята кариера. Физически се чувствам отлично, това беше перфектен двубой за мен. В началото чувствах, че ще бъде трудно заради вятъра, но с напредването на играта започнах да се чувствам все по-добре.

Много съм щастлив от начина, по който играя в момента. Обичам този турнир, искам да благодаря на публиката, която ме подкрепяше и днес. Нишикори или Цонга? И с двамата съм имал трудни двубои, имам два почивни дни, така че ще трябва да съм готов за петък, без значение срещу кого ще играя”, коментира Вавринка в интервюто на корта.

За Вавринка това беше общо трета победа над Роджър Федерер, но първа в турнир от Големия шлем. Освен това той достига до полуфинал в турнир от Шлема за четвърти път в кариерата си.

Днес Вавринка сервира изключително ефективно и за целия двубой не допусна да бъде пробит нито веднъж. Освен това той приключи срещата с 43 печеливши удара и 28 непредивикани грешки. За сравнение – Федерер допусна 3 пробива, реализира скромните за него 28 уинъра при 26 грешки.

ПРОГНОЗИРАЙТЕ ДВУБОИТЕ В ПАРИЖ ТУК

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини