Сесил Каратанчева – Ирина Фалкони (гейм по гейм)



28-05-2015 11:48 | Станко Димов

Сесил Каратанчева (България, №106) – Ирина Фалкони (САЩ, 85), II кръг от Откритото първенство на Франция – „Ролан Гарос”.

начало: 12:00 часа българско време

ПРОГНОЗИРАЙТЕ ДВУБОИТЕ ТУК

Коментар на мача:

ПЪРВИ СЕТ:
(сервис за Сесил Каратанчева):

0:1 Сесил Каратанчева допусна пробив в първия гейм на двубоя. Българката поведе с 30:0 след две отлични точки, но след това прати форхенд в аут за 30:15. Последва уинър от бекхенд и по всички личеше, че геймът ще бъде спечелен лесно. Да, ама не. Фалкони показа отлично чувство към топката и след няколко успешни къси стигна до точки за пробив. Първата бе спасена от Сесил, но при втората състезаващата се за САЩ тенисистка се наложи.

1:1 Каратанчева връща пробива. Фалкони започна по-добре гейма и имаше преднина 40:30. Сесил обаче направи няколко отлични точки след удари от бекхенд и стигна до брейк-бол, при който Фалкони изкара в аут. Резултатът е изравнен.

1:2 Трети последователен пробив в двубоя. Сесил Каратанчева отговори на късите топки на съперничката си и на свой ред на два пъти успя да я изненада с такъв удар, стигайки до гейм-бол. След силна атака от основната линия обаче Фалкони стигна до пробив.

2:2 Пробивите на Корт №5 продължават с пълна сила. Поредният продължителен гейм, който премина през куп обрати, завърши с пробив за Каратанчева и изравняване на резултата.

3:2 Сесил Каратанчева е първата, която успява да си вземе подаването, при това софиянката го направи с гейм на 0. За първи път от началото на двубоя Сесил излиза напред в резултата.

4:2 Трети пореден гейм на сметката на Сесил! Софиянката дръпна с 40:15 и получи две точки за пробив, Фалкони спаси първата, но при втората прати топката в мрежата и загуби подаването си.

4:3 За жалост Фалкони успява да върне пробива. Родената в Еквадор състезателка поведе с 30:0, но след това Каратанчева записа серия от 3 последователни точки и се добра до геймбол. Последва нова серия на Фалкони, в това число и двойна грешка на Каратанчева, с което българката загуби гейма.

5:3 Каратанчева ще сервира за сета, след като направи нов пробив в подаването на Фалкони, която няма спечелен собствен сервис-гейм от началото на сета.

6:3 ГЕЙМ И ПЪРВИ СЕТ ЗА СЕСИЛ КАРАТАНЧЕВА.
Софиянката спечели подаването си на 15 и си гарантира първата част.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Ирина Фалкони):

0:1 За първи път от началото на двубоя Фалкони печели подаването си. Еквадорката излиза напред в резултата във втория сет.

1:1 Каратанчева изравнява резултата, след като успя да вземе подаването си на 30.

1:2 За разлика от първия сет, когато пробивите се редуваха един след друг, вторият започна с три последователни гейма, спечелени от сервиращата състезателка.

1:3 За жалост Фалкони осъществява пробив и успява да поведе с два гейма на Каратанчева. Състезаващата се за САЩ тенисистка направи няколко отлични къси топки, с които успя да изненада Каратанчева.

1:4 Бърз гейм на 15 на сметката на Ирина Фалкони, която през последните 10-15 минутки тотално контролира случващото се на корта. Каратанчева трябва да нанесе корекции в играта си, ако иска да съхрани шансове във втория сет.

1:5 Четвърти пореден гейм на сметката на Фалкони. Каратанчева помогна с 2 двойни грешки. Като цяло обаче Сесил изглежда доста уморена в последните минутки.

1:6 Гейм и втори сет за Ирина Фалкони. Състезаващата се за САЩ тенисистка записа пети пореден гейм на сметката си и вкарва мача в решаваща трета част.

ТРЕТИ СЕТ:
(сервис за Сесил Каратанчева):

0:1 Сесил Каратанчева имаше геймбол при 40:30, но за жалост Фалкони следващите 3 последователни точки, с което взе и гейма. Шести пореден за нея. Отново късите топки се оказват непреодолимо препятствие пред Сесил.

0:2 За жалост бруталната серия от поредни геймове на Фалкони продължава с пълна сила. Каратанчева спечели първата точка в гейма, но след това изгледа от близо завършващите удари на Фалкони.

0:3 Положението за Сесил Каратанчева започва да става крайно неприятно. Българката допусна втори пробив и вече изостава с 0:3 гейма в решаващия трети сет. Българката няма отговор на разнообразната и най-вече свежа игра на Фалкони.

1:3 Каратанчева връща един от пробивите, при това с гейм на 0. Най-после Фалкони се пречупи и допусна няколко непредизвикани грешки - нещо, което не й се бе случвало в последните минутки.

2:3 Втори пореден гейм на 0 на сметката на Сесил Каратанчева, с което българката вече се доближава само на пробив от изравняване на резултата. Предстои пауза, след която Фалкони ще сервира.

2:4 Ирина Фалкони спира серията от два поредни гейма на Каратанчева и печели подаването си. Тя изигра страхотен гейм, който спечели след разменени къси в близост до мрежата.

2:5 Пробив на сметката на Ирина Фалкони, при това на 0, след който тя се доближава само на гейм от място в трети кръг на "Ролан Гарос".

2:6 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ - РИНА ФАЛКОНИ. Състезаващата се за САЩ тенисистка спечели подаването си и се класира за трети кръг, където очаква победителката от двубоя Юлия Гьоргес - Каролина Вожняцки.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини