Пиронкова отпадна на двойки след 67 минути



27-05-2015 16:53 | Любомир Тодоров

Цветана Пиронкова и грузинката Оксана Калашникова отпаднаха в първия кръг на "Ролан Гарос" при двойките. Те отстъпиха на Даниела Хантухова от Словакия и Саманта Стосър от Австралия с 2:6, 5:7 след 67 минути игра.

В първата част словачката и австралийката постигнаха два пробива и я затвориха за 26 минути.

В следващата всяка от двойките печелеше сравнително лесно подаването си в първите четири гейма. В петия Цвети и грузинката стигнаха до първите си два брейк пойнта, но не успяха да ги реализират. В осмия Хантухова и Стосър постигнаха пробив на нула и веднага след тови Даниела сервираше за мача при 5:3.

 

След хубави намеси на Пиронкова двойката й поведе с 30:0, а после стигна и до точка за връщане на брейка и този път я реализираха. След това българката и Калашникова стигнаха до 5:5. За съжаление в 12-ия гейм те допуснаха нов пробив и загубиха срещата.

За участието си в Париж пловдивчанката взема 10 точки за световната ранглиста на двойки и 4500 евро от наградния фонд. За Цвети мачът беше важен, за да поддържа игрови ритъм и да усъвършенства волетата и диагоналите си, както и началния удар.

В четвъртък Пиронкова играе във втория кръг на единично срещу чехкинята Дениса Алертова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини