Григор в серия от 9 поредни загубени сета в Париж



27-05-2015 12:52 | Станко Димов

Григор Димитров отпадна на старта на Откритото първенство на Франция – „Ролан Гарос”, след като във вторник отстъпи с 0:3 сета пред Джак Сок (САЩ).

Статистиката показва, че това е трета последователна загуба с по 0:3 сета на Димитров, който се намира в серия от 9 последователно загубени сета в турнира. За последно Григор спечели сет на „Ролан Гарос” преди две години в двубоя си от втори кръг срещу Лука Пуй (Франция).

„Ролан Гарос” бавно, но сигурно се превръща и в най-трудния турнир за Григор Димитров от Шлема. Най-доброто постижение на българина в Париж е III кръг (2013, загуби от Джокович). За справка – на Australian Open Григор Димитров е с рекорд четвъртфинал, на US Open – IV кръг, а на Уимбълдън – полуфинал.

За Джак Сок това беше една от най-големите победи в кариерата му, заедно с успеха над Кей Нишикори във втори кръг на „Мастърс 1000” турнира в Шанхай миналия сезон. Освен това Сок е първият американец, който успяда победи някой от първите десет сред поставените на „Ролан Гарос” за последните 15 години! За последно това стори Ян-Майкъл Гамбъл, който през 2000-та се справи с Николас Кифер също в пъри кръг.

Общо за Джак Сок това беше 8-ма победа над играч от Топ 20. Четири от тези победи са през настоящия сезон. За първи път обаче американецът записва успех над Топ 20 играч в турнир от Големия шлем.

Преди няколко седмици Джак Сок спечели първата си титла на ниво АТР, след като триумфира именно на клей кортовете в Хюстън, САЩ. Тогава той се справи с двама представители на Топ 20 – Роберто Баустиста Агут и Кевин Андерсън.

Станко Димов

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини