Нов френски кошмар



26-05-2015 20:09 | Станко Димов

За втора поредна година Григор Димитров отпадна в първи кръг на „Ролан Гарос”. Българинът изигра един от най-слабите си двубои на клей през годината и отстъпи с 6:7 (7), 2:6, 3:6 пред Джак Сок. Миналата година Гришо също отпадна на старта след загуба с 0:3 сета от Иво Карлович.

Началото на срещата на Корт №1 не вещаеше подобен финал. Димитров сервира добре и с изключение на един гейм, в който трябваше да спасява точки за пробив, не даде шанс на съперника си.

От своя страна българинът на няколко пъти стигаше до брейк-бол, но в ключовите моменти Сок като по задължение пласираше първи сервис и до разиграване не се стигаше. Така логично сетът приключи с тайбрек, където Сок се наложи с 9:7 точки. При 7:6 в своя полза Димитров пропусна сетбол, но в този момент началният удар бе на сметката на Сок.

Двубоят продължи да бъде равностоен и през втората част, но само в първите 4 гейма, в които нямаше пробиви. След това в играта на Димитров настъпи тотален срив и той загуби 7 поредни гейма, което му коства и отпадането.
В следващите близо 2 седмици българинът няма да играе и ще се завърне на корта за турнира на трева в Куинс Клъб, където има да защитава титла.

Българското участие на „Ролан Гарос” 2015 обаче продължава. При дамите Цветана Пиронкова и Сесил Каратанчева са във втори кръг и ще излязат на корта отново в четвъртък.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини