Сесил Каратанчева изхвърли Йелена Янкович



26-05-2015 18:21 | Любомир Тодоров

Тръгналата от квалификациите Сесил Каратанчева записа победа и в първия кръг на основната схема на "Ролан Гарос". Втората ни ракета надигра напълно заслужено поставената под №25 в схемата Йелена Янкович от Сърбия със 6:3, 6:4 за час и половина. За втората ни ракета това беше четвърта поредна победа в Париж.

Сесил започна по отличен начин срещата, като успя да пробие за 2:0. За съжаление сръбкинята веднага го върна. Последва нова размяна на  Каратанчева нанесе нов удар, като проби на нула за 5:3. След това девическата шампионка в Париж от 2004 г. сервираше за спечелване на частта. Българката поведе с 40:15 и спечели още при първия сетпойнт след бекхенд в аут на Янкович. 28 минути продължи първото действие.

Каратанчева продължи да натиска съперничката и да дочаква нейните грешки. Набързо 25-годишната софиянка поведе с 3:0 след два пробива. Последва най-дългият гейм в срещата, в който Сесил спаси точки за пробив, преди да го спечели и да се усмихне със стиснат юмрук. След седем поредни загубени геймове Янкович успя най-сетне да спечели игра. Веднага обаче Сесил стигна до 5:1. В следващия гейм Каратанчева стигна до мачбол, но Йелена го отрази със смач и после го измъкна.

 

Вече българката сервираше за място във втория кръг. За съжаление 30-годишната белградчанка вдигна нивото на игра и успя да върне единия пробив при четвъртия си шанс за това, а след това стигна до 4:5. Сесил отново сервираше за победата. Тя стигна до нов мачбол при 40:30, но отново не успя. Последва точка за пробив, но българката издържа. Третият мачбол беше и последното разиграване. Каратанчева игра смело и дочака топка в мрежата от страна на Янкович!



Българката спечели и втората среща с Йелена. Първата беше през 2005-а в Москва. Сега сънародничката ни постигна 14 печеливши удари и 17 непредизвикани грешки (4 двойни). Пре сръбкинята съотношението беше 1-2 (24 уинъра при 48 грешки).

За големия си успех Сесил взема 110 точки за световната ранглиста и 50 000 евро. Тези цифри означават, че Каратанчева ще се завърне в Топ 100 и вече премина майсторската граница от 1 милион долара, спечелени от наградни фондове.

Следващата съперничка на Каратанчева ще е Ирина Фалкони (Съединени щати), която спечели с 6:2, 6:0 срещу участващата с "уайлд кард" Манон Арканжоли (Франция).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини