Григор Димитров – Джак Сок (гейм по гейм)



26-05-2015 18:51 | Станко Димов

Григор Димитров – Джак Сок, двубой от първи кръг на Откритото първенство на Франция – „Ролан Гарос”.

ПРОГНОЗИРАЙТЕ ДВУБОИТЕ В ПАРИЖ ТУК

ГЛЕДАЙТЕ ДВУБОЯ ДИМИТРОВ – СОК ОНЛАЙН ТУК

Коментар на двубоя:

ПЪРВИ СЕТ:
(сервис за Григор Димитров):

1:0 Григор Димитров открива резултата в двубоя, след като спечели подаването си на 30.

1:1 Джак Сок също взима първото си подаване в двубоя и изравнява резултата.

2:1 Изключителен гейм за Григор Димитров. Българинът започна колебливо и допусна изоставане с 0:40, което означаваше и 3 последователни точки за пробив пред Джак Сок. Григор обаче показа характер, стигна до равенство, а след това успя да измъкне подаването си и да поведе в резултата преди първата почивка в двубоя.

2:2 Сок печели подаването си и изравнява резултата. Без пробиви от началото на двубоя на Корт №1.

3:2 Григор Димитров поведе с 40:0, след което допусна грешка от бекхенд и преднината му бе намалена до 40:15. След форхенд в аут от ракетата на Сок обаче геймът приключи.

3:3 Григор Димитров стигна до точка за пробив (30:40), но в този момент Сок пласира отличен начален удар, с което се добра до равенство. Последваха нови две точки за американеца, с което резултатът е изравнен отново.

4:3 Григор Димитров повежда в резултата с 4:3 гейма, след като спечели сравнително бързо (на 15) подаването си.

4:4 Най-дългият гейм от началото на двубоя, след който резултатът отново е изравнен. Григор Димитров има за какво да съжалява, тъй като пропусна две точки за пробив. И в двата случая Сок избра да сервира на бекхенд страната на българина и до разиграване така и не се стигна.

5:4 Без никакви проблеми за Димитров, който след гейм на 15 на сметката си принуждава Джак Сок да сервира за оставане в сета.

5:5 Сок не трепна и спечели подаването си с гейм на 30.

6:5 Гейм на 0 на сметката на Григор Димитров. Предстои пауза, след която Сок за втори път ще сервира за оставане в сета. Димитров си гарантира поне тайбрек в първия сет.

6:6 Тайбрек ще реши изхода на сета, след като Сок също спечели подаването си на 0.

6:7 Джак Сок спечели тайбрека с 9:7 точки, с което си осигури и успех в сета. Българинът имаше сетбол при 7:6 точки, но началният удар тогава бе на сметката на американеца.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Джак Сок):

0:1 Сок спечели бързо подаването си и открива резултата във втория сет.

1:1 Григор Димитров навакса пасив 0:30 и успя да измъкне сервис-гейма.

1:2 Григор Димитров има за какво да съжалява, тъй като изпусна 2 точки за пробив. При първата българинът дори получи шанса да играе на втори сервис, последва разиграване, което приключи с изкарана топка в аут от бекхенда на българина.

2:2 Гейм на 15 на сметката на 10-ия в схемата Григор Димитров.

2:3 Джак Сок също отговаря с бърз гейм на 15 и отново повежда в резултата.

2:4 Лошо! Григор Димитров загуби подаването си, при това на 0, с което вече изостава сериозно във втория сет. Това беше и първи пробив в мача!

2:5 Още един бърз и безпроблемен гейм на сметката на Джак Сок. Американецът се доближава само на гейм на успех и във втората част. От своя страна Григор Димитров тотално загуби самочувствие и почти няма правилно отиграване в последните десетина минутки.

2:6 Гейм и втори сет за Джак Сок. Българинът допусна още една доза грешки, а гримасите на лицето му ясно показват, че днес не е неговият ден. Дано Димитров успее да коригира бързо играта си.

ТРЕТИ СЕТ:
(сервис за Джак Сок):

0:1 Джак Сок започва третия сет с гейм на 0. В последните 5 гейма, Григор Димитров е спечелил общо 4 точки...

0:2 Серията на Джак Сок продължава. Американецът поведе с 40:0, с което получи 3 последователни точки за пробив. Григор Димитров успя да намали на 30:40, но след това допусна грешка от бекхенд и загуби сервис-гейма си.

0:3 След няколко перфектни точки, Джак Сок затвърждава пробива и се доближава на 3 гейма от място във втори кръг на "Ролан Гарос".

1:3 Григор Димитров печели подаването си на 0 и слага край на серията от 7 последователни гейма на сметката на американеца. Гришо трябва бързо да търси връщане на пробива, ако иска да остане за по-дълго в двубоя и турнира.

1:4 Гейм на 0 на сметката на Джак Сок.

2:4 Димитров взима подаването си и се доближава на два гейма от Сок. Американецът обаче трябва само да спечели подаванията си, за да продължи напред.

2:5 Джак Сок печели подаването си без особени затруднения и вече е само на гейм от място във втори кръг.

3:5 Гейм на 15 на сметката на Григор Димитров. Джак Сок обаче ще сервира за мача.

3:6 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ - ДЖАК СОК! Двубоят продължи по-малко от 2 часа.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини