Ивайло Трайков попадна в състава на България за Купа "Дейвис"



02-07-2010 15:17 | Станко Димов

Опитният Ивайло Трайков замени Цветан Михов в състава на националния отбор на България по тенис за гостуването на Словения от втория кръг на група 2 на зона Европа/Африка за купа "Дейвис".

 

Мачът е от 9 до 11 юли на червени кортове в Оточец. 19-годишният Михов дебютира за България при победата над Монако с 3:2 в София през март в първия кръг от надпреварата, но този път беше оставен извън отбора заради незадоволителна форма от капитана Огнян Илиев и от неговия помощник Димитър Господинов.

 

"Вчера определихме състава. В него влизат Григор Димитров, Ивайло Трайков, Тодор Енев и Валентин Димов. Смятам, че това са момчетата, които са най-добре подготвени и са в най-добро функционално състояние", каза Илиев.

 

"По принцип при нас запазени места в състава няма. Има динамика и в него влизат най-подготвените тенисисти според моментната форма. Вчера Димов и Михов трябваше да изиграят един мач в три от пет сета. Димов поведе с 2:0 сета и Михов се отказа. Затова той не попадна в състава", допълни той.

 

Българите заминават за Словения в неделя, а звездата на отбора Григор Димитров ще се присъедини към тима директно в Оточеч във вторник. Домакините ще разчитат най-вече на Грега Жемля (112-и в класацията на (АТП) и на Блаж Кавчич (120).

 

"Енев и Трайков са в отлична форма. Те са изпитани бойци с много мачове за Купа "Дейвис". Григор Димитров пък има победи над Кавчич и над Жемля. Естествено на хартия Словения е фаворит. Те са домакини, първите им две ракети Жемля и Кавчич са в топ 120 на света и минаха един кръг на "Ролан Гарос". Това обаче е само статистика. Ще излезем с желание за победа. Духът при нас е налице. Микроклиматът в състава е добър. Има уважение и приятелство, което е много важно. Дано да се получи изненада. Вярвам, че ще се представим достойно", коментира Илиев.

 

В българския треньорски щаб на този етап планират за важния мач на двойки в събота да разчитат на Григор Димитров и на Ивайло Трайков. "Засега това е основният вариант. Естествено всичко ще го решим на място. В това число и кой да играе в първия ден на сингъл", каза Илиев. Той благодари на БФТенис за предоставените условия за подготовка и възстановяване.

 

"Имаме подкрепата на федерацията. Глезят ни, угаждат ни. Имаме осигурени официални екипи, тренировъчни екипи, лагери, медикаменти. С нас ще пътуват лекар, физиотерапевт и масажист", каза още Илиев.

 

Той не пропусна да поздрави от името на отбора и Цветана Пиронкова, който достигна до полуфинал на "Уимбълдън". "Отборът за купа "Дейвис" подкрепяше Цветана Пиронкова по време на всичките й срещи на "Уимбълдън" и искаме да й благодарим за това, което направи за българския тенис", каза Илиев.

 

Фото: Tennis24.bg




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини