Рафа: Джокович? Имам дълъг път до мач с него



22-05-2015 17:14 | Станко Димов

Рафаел Надал даде официалната си пресконференция преди старта на „Ролан Гарос”. Припомняме, че шампионът от последните 5 години и общо 9-кратен първенец в Париж изтегли тежък жребий, като попадна в една четвъртина с Новак Джокович. Това означава, че двамата могат да се срещнат още на четвъртфинал. Кръг по-рано пък Рафа може да премери сили с Григор Димитров. Ето какво каза испанецът на срещата с медиите:

„Дойдох тук с добри чувства. Нормално е, когато си загубил повече двубои от предишни години, увереността ти да пострада. Мисля, че в последно време подобрих доста играта си. Чувствам се добре и ще се опитам да направя страхотен турнир. Мисля, че мога да се справя”, коментира Надал.

Относно евентуалния четвъртфинал с Джокович, Рафа каза следното: „Ще бъде страхотно да се изправя срещу него. Но турнирът все още не е започнал. За да стане двубоят ни факт, трябва преди това да спечеля 4 двубоя, а това няма да бъде никак лесно. Концентрацията ми в момента е към моят първи двубой в Париж”. 

Надал бе попитан и какво мисли за честите въпроси, свързани с формата му. Отговорът му бе повече от любопитен: „Мога да ви излъжа тук (на пресконференцията), но когато изляза на корта няма как да лъжа”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини