Григор Димитров с брутален жребий на „Ролан Гарос”



22-05-2015 13:04 | Станко Димов

Григор Димитров ще се изправи срещу Джак Сок на старта на „Ролан Гарос”. Това стана ясно на церемонията по тегленето на жребия, която се състоя в музея на френската федерация по тенис. Това ще бъде втори дуел между българина и американеца.

Първият им мач бе на четвъртфиналите в зала в Стокхолм в края на миналия сезон, когато Димитров стигна до пълен обрат – 5:7, 6:4, 6:3. Във въпросния двубой Гришо направи два последователни „хот-шот”-а, които се въртяха в онлайн пространството месеци наред.

При победа на старта, във втори кръг Григор Димитров ще срещнеПабло Карено Буста (Испания) или Виктор Естрея Бургос (Доминиканска република).
Някъде дотук обаче спират добрите новини за Григор. Ако спечели първите си два мача в Париж, в трети кръг българинът най-вероятно ще срещне опитния испанец и специалист в играта на червено Томи Робредо.

При успех над него идват брутални съперник – Рафаел Надал в IV кръг, Новак Джокович на четвъртфинал, Анди Мъри на полуфинал. Разбира се, това в идеалния вариант за Димитров.

Припомняме, че най-доброто постижение на Гришо в турнира е достигане до III кръг (2013, загуби от Джокович). Миналата година българинът отпадна на старта след поражение от Иво Карлович.

Любопитно е да се отбележи, че жребият на Димитров бе изтеглен от неговата приятелка Мария Шарапова, която този път не му донесе късмет.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини