Фонини взе реванш от Григор Димитров



13-05-2015 19:47 | Станко Димов

Григор Димитров приключи участието си на „Мастърс 1000” турнира в Рим. В среща от втори кръг най-добрият български тенисист отстъпи с 1:2 сета пред местния любимец Фабио Фонини, в отделните части 6:7 (9), 6:4, 0:6.

Двамата предложиха изключителна битка на корт „Пиетранджели”, но за жалост в решаващия трети сет Фонини действа безупречно и заслужи оставането си в турнира.  Българинът, който беше №10 в схемата, пък има за какво да съжалява, тъй като в тайбрека на първата част пропусна 3 сетбола, един от които при собствен сервис.

Благодарение на победата Фонини взе частичен реванш за пораженията от Гришо на същата фаза на турнирите в Монте Карло и Мадрид. Любопитен е фактът, че по подобие на турнира в Акапулко преди няколко месеца, Димитров загуби с 0:6 в решителния сет.

Ранното отпадане на Гришо ще му коства и загуба на точки, тъй като имаше да защитава 360 от полуфинала от миналата година, а сега взема 45 точки.

В спор за място на четвъртфиналите Фонини ще срещне Томаш Бердих.

Следващият турнир, на който ще видим в игра Димитров е Откритото първенство на Франция – „Ролан Гарос”, което започва на 24 май в Париж.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини