Григор Димитров – Фабио Фонини (гейм по гейм)



13-05-2015 16:29 | Станко Димов

Григор Димитров – Фабио Фонини, II кръг на „Мастърс 1000” в Рим.

Коментар на мача:

ПЪРВИ СЕТ:
(сервис за Григор Димитров):

1:0 Отлично начало на двубоя за Григор Димитров, който спечели подаването си на 0. Българинът вкара няколко начални удара, а Фонини се отчете с грешки от ретур.

1:1 Фабио Фонини отговаря с гейм на 0 и изравнява резултата.

2:1 Отново без проблеми за сервиращия, в случая Григор Димитров. Гейм на 15 за българина и първата пауза в мача идва при аванс 2:1 за Димитров.

2:2 Ново изравняване на резултата след изключително равностоен гейм, в който се стигна до равенство.

2:3 Пробив за Фонини. Геймът се развиваше отлично за Григор Димитров, който имаше преднина 40:15 и два поредни геймбола. При първия обаче Фонини пласира ретур-уинър и намали на 40:30, след което Григор му подари точката за 40:40, грешейки от форхенд в близост до мрежата. Последваха нови две точки за италианеца, който за първи път от началото на двубоя излиза напред в резултата.

2:4 Фонини затвърждава пробива с гейм на 0.

3:4 Григор Димитров печели подаването си и прекъсва серията на Фонини. Българинът допусна грешка от бекхенд при първото разиграване в гейма, но след това спечели 4 последователни точки и се доближава само на гейм от италианеца, който обаче има пробив преднина.

4:4 Григор Димитров връща пробива! Българинът започна отлично гейма и поведе с 40:0, като при този резултат имаше възможност да направи брейк на 0, но не успя да уцели опразнения от Фонини корт. Италианецът успя да се измъкне и да стигне дори до гейм-бол, но последва ново изравняване, 4-та точка за пробив пред Григор и ... двойна грешка на Фонини.

5:4 Трети пореден гейм на сметката на българина! И в този гейм се стигна до равенство, но последваха две грешки от ракетата на Фонини, което позволи на Гришо да поведе с 5:4. Почивка, след която италианецът ще сервира за оставане в сета.

5:5 Фонини прекъсва серията на Григор Димитров и печели подаването си за изравняване на резултата.

6:5 Григор Димитров си гарантира минимум тайбрек в този сет. Предстои последна пауза, след която Фонини за втори път ще сервира за оставане в сета.

6:6 Фонини обърна гейма от 0:30. Тайбрек ще реши изхода на първия сет.

6:7 (9) УНИКАЛНА ДРАМА В ТАЙБРЕКА.
Григор Димитров пропусна 3 сетбола (единия от случаите бе на собствен сервис), Фонини също пропусна два сетбола, но при третия, след щастлива намеса на мрежата се наложи с 11:9 точки и печели сета.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Фабио Фонини)

0:1 Бърз гейм на сметката на Фабио Фонини на старта на втория сет.

1:1 Отговорът на Григор Димитров не закъсня - гейм на 0.

1:2 Фабио Фонини нямаше особени затруднения и спечели подаването си на 30, с което отново излиза напред в резултата преди първата почивка в сета.

2:2 Ново изравняване на геймовете след отлична работа на Григор Димитров.

3:2 Пробив за Григор Димитров! Българинът поведе с 40:15, но след два страхотни сервиса Фонини стигна до равенство. В последствие Гришо си заслужи още две точки за пробив и след много агресивна игра се възползва от втората.

3:3 Фонини връща пробива! Италианецът стигна до две точки за пробив, пропусна първата, но при втората направи уникален минаващ от бекхенд и изравнява резултата.

3:4 Фонини измъкна подаването си на 30 и отново излиза напред в резултата. Григор има за какво да съжалява, тъй като при 30:30 получи отлична възможност да атакува в близост до мрежата, но избра най-грешното решение и в последствие загуби гейма.

4:4 Бърз гейм за Григор Димитров, с което той изравнява резултата в сета.

5:4 Пробив за Григор Димитров! Българинът показа много разумна игра, стигна до две точки за пробив и макар да пропусна първата успя при втората. Предстои пауза, след която българинът ще сервира за сета.

6:4 ГЕЙМ И ВТОРИ СЕТ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ. Българинът измъкна гейма от 0:40, като успя да запише два аса и да сервира страхотно след първите 3 точки в гейма. Трети сет ще определи изхода на мача.

ТРЕТИ СЕТ:
(сервис за Фабио Фонини)

0:1 Григор Димитров имаше преднина 30:15, но следващите 3 точки отидоха на сметката на Фонини, който открива резултата в решаващия трети сет.

0:2 Пробив за Фабио Фонини! Италианецът спечели гейма, след като успя да навакса изоставаше 0:40! Невероятна драма на "Пиетранджели".

0:3 За жалост Фабио Фонини успя да затвърди пробива, възползвайки се от няколко грешки на Григор. Първа пауза в решаващия трети сет.

0:4 Втори пробив за Фабио Фонини. Италианецът изигра перфектен гейм и напълно заслужено се доближава само на няколко точки от успех в мача.

0:5 Гейм на 0 за Фабио Фонини.

0:6 Гейм, сет и мач - Фабио Фонини.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини