Григор Димитров с високи цели за турнира в Рим



13-05-2015 14:08 | Станко Димов

Григор Димитров вярва, че може да спечели настоящото издание на турнира от сериите „Мастърс 1000” в Рим и да прекъсне продължаващата десет години доминация на Рафаел Надал и Новак Джокович на червените кортове в италианската столица. В този период испанецът спечели рекордните седем титли, а сърбинът триумфира през 2008, 2011 и 2014 г.

„Дали този път може името на победителя да е различно? Може да е моето, защо не”, заяви Димитров в обширно интервю за „Гадзета дело спорт”. През миналата година той достигна до полуфиналите в Рим, а сега си е поставил по-висока цел.

„Надал и Джокович са двама от най-добрите тенисисти в историята и е много трудно да бъдат победени. Аз трябва да подобря представянето си, а целта ми е да подобря и класирането си от миналата година. Това означава, че трябва да стигна до финала. Да спечеля тук би било много хубаво”, допълни българинът.

Относно формата си през миналия и през настоящия сезон Димитров заяви: „Проблемът е, че съм много амбициозен и винаги си поставям много високи цели. Разбира се, така правят и съперниците ми. Формата може да се подобрява или спада. Едно обаче е сигурно, трябва да работиш усилено, за да достигнеш най-високото ниво и да останеш там”.

Димитров отстрани в първия кръг в Рим Йежи Янович, а днес ще се изправи срещу Фабио Фонини. Българинът победи италианеца в предишните два големи турнира на клей - мастърсите в Монте Карло и Мадрид.

23-годишният хасковлия не се притеснява, че публиката ще подкрепя Фонини. „Не виждам проблеми. Нормално е публиката в Италия да подкрепя своя играч. Винаги е тежко, когато трябва да се изправиш срещу съперник, когото феновете подкрепят. Атмосферата в Рим винаги е страхотна”.

Димитров определи като най-труден противник Надал, а като идол от детството
си - Роджър Федерер. Сега обаче българинът казва, че любимият му тенисист се казва Григор Димитров.

Извън тениса най-много обича да гледа мачовете от НБА, а любимци са му Кобе Брайънт от "Лос Анджелис лейкърс" и Леброн Джеймс от "Кливлънд кавалиърс".

На неизбежния въпрос за връзката му с Мария Шарапова отговаря: „Опитвам се да говоря за нея колкото  може по-малко. Ако ме питате нещо след мач, очаквам да е за играта ми и за самия двубой, а не за личния ми живот, защото това е нарушаване на моето лично пространство”.  / „Дневник

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини