Рафа Надал: Имах късмет срещу Григор



08-05-2015 22:14 | Станко Димов

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

Четирикратният шампион Рафа Надал спечели трудно с 6:3, 6:4 срещу Григор Димитров на пълния централен корт в „Каха Махика” пред очите на футболистите  Лука Модрич, Алваро Арбелоа, Антоан Гризман, Диего Годин. Рафа излиза срещу едва измъкналият се в 3 сета Томаш Бердих с 3:6, 7:6 (7), 7:6 (1) от гиганта Джон Иснър. (Томаш победи Рафа в Мадрид на полуфинал през 2009). 28-годишният испанец бе предоволен от победата над Димитров.

„Изиграх пълноценен мач, интензивен, доволен съм. Не съм по оценките, но винаги е добре, когато си спечелил. Мисля, че само в два гейма във втория сет срещу Григор не играх добре, не направих пробив в следващия, когато трябваше. Все пак успях да държа топката на сантиметри в корта, спасих няколко брейкбола със сервис, атакувах успешно и накрая доминирах играха. Най-добрата новина, е че съм на полуфинал!

Вече нищо не очаквам, освен да дам максимума от себе си! Съперници в тези фази са най-добрите на корта и мачовете се решават от малките детайли. Днес Григор имаше точка за пробив за 5:4 и не успя да я направи. Може би направи някои грешчици, ако бе спечелил гейма и втория сет, щеше да ми създаде проблеми. Днес имах добър сервис и то във важните моменти, това ми помогна да доминирам в точките.

Григор е фантастичен тенисист, от две години е на високи позиции в ранглистата и вече е готов да се състезава с всеки и за титли! Резултатът от днешния ни мач не показва колко сложен бе, играхме час и 40 и нещо минути, това говори! За щастие, аз имах късмет по-добър от предишните дни!”

Рафа не знаеше още кой ще е следващият му съперник:
„Аз съм един от фаворитите, но ще трябва да съм готов отново да страдам срещу друг сериозен съперник. Нов тест, ако не покажа топ-ниво, няма да имам шансове! Радвам се, че то три години кортовете в Мадрид са перфектни и се гледа добър тенис". 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини