Григор Димитров започва с Янович в Рим – жребий



08-05-2015 20:52 | Станко Димов

Григор Димитров ще започне участието си на „Мастърс 1000” турнира в Рим с двубой срещу Йежи Янович. Това стана ясно след тегления преди минути жребий. Българинът е поставен под №10 в основната схема, а при победа във втори кръг може да срещне Фабио Фонини, с когото игра на тази фаза в предходните „Мастърс 1000” турнири на клей в Монте Карло и Мадрид.

Евентуално в трети кръг пък Димитров може да срещне Томаш Бердих (Чехия, №6). В тази част на схемата е и Роджър Федерер (Швейцария, №2), с когото Гришо може да премери сили на четвъртфинал.

Рафаел Надал (Испания, №4) и Стан Вавринка (Швейцария, №8) също с долната половина на схемата, а с тях Григор ще може да се срещне не преди полуфинал. Припомняме, че миналата година Гришо отпадна точно на полуфиналите, където отстъпи с 0:2 сета пред Рафа Надал.

Водач в схемата във Вечния град е Новак Джокович. Сърбинът стартира директно от втори кръг, където ще срещне Лука Ванни (Италия, уайлд кард) или Николас Алмагро (Испания). На четвъртфиналите Ноле може да премери сили с Кей Нишикори (Япония, №5), а на полуфиналите с Анди Мъри (Великобритания, №3) или Давид Ферер (Испания, №7).

Сърбинът, който не е играл от турнира в Монте Карло насам, е действащ шампион в Рим.

ОСНОВНА СХЕМА ЗА РИМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини