Григор Димитров – Рафаел Надал (гейм по гейм)



08-05-2015 15:58 | Станко Димов

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

Григор Димитров
– Рафаел Надал, четвъртфинал на „Мастърс 1000” турнира в Мадрид.

Един срещу друг до момента – 0:5

Начало: не преди 16:30 часа

Коментар на мача:

ПЪРВИ СЕТ:
(Григор Димитров спечели жребия и избра да сервира първи):

1:0 Маратонски гейм на старта на двубоя. Точно 9 минути бяха необходими на Григор Димитров да спечели подаването си и да открие резултата в мача. Нашето момче спаси и 3 точки за пробив.

1:1 След страхотно разиграване Григор Димитров спечели първата точка в гейма, но след това Рафа наложи контрол и обърна гейма в своя полза.

1:2 Пробив за Рафа Надал. Испанецът поведе с 40:0 и стигна до три последователни брейк-пойнта. При първия Димитров пласира форхенд-уинър, но при втория Надал изправи публиката на крака, след като размина майсторски Григор в близост до мрежата.

2:2 Пробив за Григор Димитров, при това спечелен на 0! Българинът изигра перфектни 4 точки и напълно заслужено изравнява резултата.

2:3 Трети пореден пробив в двубоя. Надал поведе с 40:15, но след разумна игра Григор Димитров стигна до равенство. В последствие българинът сгреши воле в близост до мрежата и даде нова точка за пробив на Рафа, който този път се възползва и отново повежда в резултата.

2:4 Надал спира серията от пробиви и печели подаването си за преднина 4:2. Григор Димитров има за какво да съжалява, тъй като в началото на гейма стигна до аванс 40:15 и получи две последователни точки за връщане и на втория пробив и изравняване на резултата. Рафа обаче успя да излезе от ситуацията и обърна развоя на гейма в своя полза.

3:4 Димитров печели подаването си на 15 и намалява преднината на съперника си само на гейм. Пауза, след която на сервис застава Надал.

3:5 Надал се доближава само на гейм от спечелване на първия сет. Испанецът спечели с лекота подаването си и отново повежда с два гейма разлика. Григор Димитров ще сервира за оставане в сета.

3:6 Рафа Надал стига до нов пробив и печели първия сет. Испанецът поведе с 40:15, но след страхотни форхенди Димитров стигна до предимство. В последствие обаче българинът сгреши в няколко разигравания, позволи на Надал да стигне до нов сетбол и след форхенд в мрежата на Гришо испанецът взе сета.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Рафаел Надал):

0:1 Серията геймове на сметката на Рафа Надал продължава. Испанецът спечели с лекота първото си подаване за втория сет.

1:1 Атрактивна игра на българина и първи гейм за него във втория сет. Около 9500 зрители на трибуните на "Маноло Сантана", 250 от които българи.

2:1 Пробив за Григор Димитров! Страхотен гейм на сметката на българина, който приключи съперник с къса топка в близост до мрежата. За първи път от началото на двубоя Григор излиза напред в резултата.

3:1 Макар и трудно, Григор Димитров успя да затвърди пробива. Българинът първоначално поведе с 40:15, но пропусна и двата гейм-бола. В последствие дори Гришо трябваше да спасява точка за връщане на пробива. Той обаче се справи и когато на свой ред пак стигна до геймбол се справи.

3:2 Рафа прекъсва серията от 3 последователни гейма на Димитров и взима подаването си. Предстои пауза, след която българинът ще сервира.

3:3 Рафа Надал връща пробива. Много силен гейм за испанеца и доста колебливо представяне от страна на Гришо. Резултатът - изравняване на геймовете в сета.

3:4 Надал спечели с лекота подаването си и излиза напред в резултата. Григор Димитров пък получи официално предупреждение, след като зрелищно счупи ракетата си след сгрешен бекхенд. Същото Гришо направи и миналата седмица в Истанбул (в двубоя си срещу Пабло Куевас).


(ето го и резултатът от счупената ракета)


4:4 Гейм на сметката на Григор Димитров, с което той изравнява резултата във втория сет.

4:5 Григор Димитров има за какво да съжалява. Българинът започна силно гейма и първо поведе с 30:0, след което имаше и аванс 40:30. Това автоматично означаваше брейк-пойнт пред Гришо. В този момент Рафа избра да атакува с начален удар бекхенда на Димитров и получи желания резултат.

4:6 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ - РАФАЕЛ НАДАЛ. Българинът допусна пробив в десетия гейм на втория сет и напуска турнира. Надал е първият полуфиналист на "Мастърс 1000" в Мадрид.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини