Първи четвъртфинал в Мадрид



07-05-2015 16:16 | Станко Димов

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

Григор Димитров се класира за четвъртфинал на „Мастърс 1000” турнира в Мадрид, след като победи със 7:6 (5), 3:6, 6:3 Стан Вавринка. Двубоят между двамата се проведе на корт „Аранча Санчес” пред около 1 000 зрители, 700 от които българи. Сблъсъкът продължи точно 2 часа.

В първия сет двамата си размениха по един пробив, след което заслужено се стигна до тайбрек. В допълнителния гейм Димитров съумя да направи мини-пробив в повече и със 7:5 точки откри резултата в мача.

Още в началото на втория сет обаче Вавринка проби, след което поведе с 3:0 гейма. Това се оказа напълно достатъчно на швейцареца да вземе сета и да прати мача в трета решаваща част. В нея Григор Димитров отрази няколко точки за проби, а в 8-ия гейм успя на свой ред да се справи с подаването на съперника и да поведе с 5:3. Със сервис на своя страна Гришо не трепна и подпечата класирането за четвъртфиналите.

За първи път в своята кариера Димитров достига до Топ 8 в Мадрид. Неговият следващ съперник ще бъде определен от двубоя между шампиона и местен любимец Рафаел Надал и италианеца Симоне Болели.

Това беше пети двубой между Димитров и Вавринка, като българинът вече води с 3:2 победи, след като спечели последните 3 сблъсъка с шампиона от Australian Open 2014. За последно двамата премериха сили преди няколко седмици в Монте Карло.


РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини