Григор Димитров – Стан Вавринка (гейм по гейм)



07-05-2015 15:10 | Станко Димов

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

Григор Димитров – Стан Вавринка, III кръг на „Мастърс 1000” в Мадрид.

Двубоите един срещу друг до момента – 2:2 победи

Начало: 14:00 часа

На трибуните на корт "Аранча Санчес" отново има около 1000 зрители, 700 от които са българи. Билетите за двубоя са на цена 15 евро.

Коментар на мача:

ПЪРВИ СЕТ:
(Григор Димитров спечели жребия и избра да сервира първи):

1:0 Отлично начало на двубоя. Григор Димитров спечели подаването си на 0, като реализира два аса в първия си гейм.

1:1 Вавринка отговаря с бърз гейм на 15. Гришо спечели първото разиграване, но след това швейцарецът записа серия от 4 последователни точки и изравни резултата.

2:1 Григор Димитров допусна първа двойна грешка за двубоя, но въпреки това успя да спечели с лекота подаването си и да поведе преди първата пауза в срещата.

2:2 По-малко от 60 секунди бяха достатъчни на швейцареца да вземе подаването си и да изравни резултата след гейм на 0.

2:3 Вавринка пробива! Швейцарецът поведе с 40:0 и получи 3 последователни точки за пробив. Григор Димитров заигра агресивно и успя да стигне до равенство. Последваха нови разменени точки, нов спасен брейк-бол, но при петия шанс за брейк пробивът стана факт.

3:3 Григор Димитров върна пробива! Българинът на свой ред поведе с 40:0, Вавринка спаси първата точка за пробив, но след това швейцарецът допусна грешка в близост до мрежата и ри-брейкът стана факт.

4:3 Григор Димитров спечели изразително подаването си и отново излиза напред в резултата. Предстои пауза, след която Вавринка ще сервира за изравняване.

4:4 Бърз гейм за Вавринка, резултатът е изравнен.

5:4 Стан Вавринка ще сервира за оставане в сета. Григор Димитров поведе с 40:0, след което швейцарецът пласира изключителен бекхенд по късия диагонал и топката закачи линията. Последва нова точка на сметката на Димитров, с която той си гарантира гейма.

5:5 Ново изравняване на резултата. Димитров ще сервира за последно в този сет.

6:5 Григор Димитров си осигури минимум тайбрек. Българинът поведе с 40:0 и изглеждаше така, сякаш ще спечели подаването си лекота. Това обаче не се случи лесно. Вавринка успя да стигне до равенство, но за радост последваха две последователни точки за Гришо, с което той поведе в резултата преди последната пауза в сета.

6:6 Вавринка поведе с 40:0, Гришо върна една точка, но геймът все пак бе на сметката на швейцареца. Тайбрек ще реши изхода на първия сет.

7:6 ГЕЙМ И ПЪРВИ СЕТ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ! Българинът спечели тайбрека със 7:5 точки, осъществявайки ключов мини-пробив за 6:4 точки.


ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Стан Вавринка):

0:1 Гейм на 0 на сметката на швейцареца, с който той открива резултата във втората част.

0:2 Вавринка пробива! Подобно на петия гейм на първия сет, швейцарецът поведе с 40:0, след което Григор Димитров успя да стигне до равенство. Последваха нови две точки за Вавринка и пробивът е факт.

0:3 Първата почивка в сета идва при изразителна преднина на Вавринка - 3:0 гейма. След паузата Димитров ще сервира в търсене на първия си гейм от началото на сета.

1:3 Гришо се разписва за сефте в сета. Българинът смени ракетата и ще посреща с нова сервиса на Вавринка.

1:4 Вавринка печели подаването си на 0. От началото на втория сет швейцарецът сервира страхотно и не дава на Григор дори да помисли за връщане на пробива.

2:4 Страхотен гейм за Димитров, който приключи с два печеливши удара по правата от форхенд. Българинът обаче продължава да изостава с пробив.

2:5 Григор Димитров ще сервира за оставане в сета, след като отново не успя да затрудни Вавринка. Швейцарецът спечели подаването си на 30 и вече е само на гейм от изравняване на резултата.

3:5 Вавринка ще сервира за втория сет, след като Григор Димитров спечели подаването си на 30.

3:6 Гейм на 0 на сметката на Стан Вавринка и резултатът вече е изравнен. Трети решаващ сет ще определи изхода на двубоя.


(статистика от втория сет)


ТРЕТИ СЕТ:
(сервис за Григор Димитров):

1:0 Григор Димитров открива резултата в първия гейм на решаващия трети сет на двубоя с Вавринка.

1:1 Гейм на 15 за Вавринка и резултатът в третия сет е изравнен. Много равностоен двубой, здрава битка се очертава до края на мача.

2:1 Григор Димитров се измъкна от деликатна ситуация. Българинът изоставаше с 30:40 и трябваше да отразява точка за пробив, но на помощ в ключовия момент дойдоха форхендът и началният удар, които измъкнаха Димитров и той не допусна брейк.

2:2 Вавринка спечели подаването си на 15 и изравнява резултата.

3:2 Григор Димитров спаси още две точки за пробив. Българинът навакса изоставане 15:40, като успя да се измъкне от трудната ситуация благодарение на няколко отлични начални удара, с които Вавринка не успя да се справи.

3:3 Гейм на 0 на сметката на Вавринка.

4:3 За първи път от доста време насам Григор Димитров печели подаването си без никакви проблеми. Вавринка сгреши 3 ретура и позволи на българина да вземе гейма на 0.

5:3 ПРОБИВ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ!
Българинът стигна до 3 точки за пробив, с форхенд върху линията Вавринка спаси първите две, но при третата швейцарецът извади в аут от бекхенд и сдаде подаването си. Григор Димитров ще сервира за място на четвъртфиналите!

6:3 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ - ГРИГОР ДИМИТРОВ. Българинът е в Топ 8 на турнира в Мадрид.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини