Рафа Надал за Тennis24.bg: Реал ще се класира за Берлин



07-05-2015 10:45 | Станко Димов

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

Рафаел Надал
сподели специално за Tennis24.bg и BGfootball.com твърдата си вяра в обрат и класиране на Реал Мадрид за финала на Шампионската лига в Берлин на 6 юни. 28-годишният ас от Манакор е голям фен на „белия балет”.
„Мачът с Юве в Торино бе доста сложен, както винаги. Винаги е тежко да играеш навън като гост в Шампионската лига. Мисля, че Реал не постигна добър резултат, но и не толкова лош.

Елиминацията е отворена за реванша в Мадрид, „Бернабеу” ще подкрепя играчите и се надявам, че Реал ще се класира напред. – заяви Рафа след победата си с 6:4, 6:3 над американеца Стив Джонсън. Актуалният номер 4 в мъжкия тенис Надал няма да успее да гледа на живо реванша на „Сантяго Бернабеу” в сряда, защото започва да защищава точките си от миналогодишния финал на турнира в Рим. 

„Днес играх солидно, без прекалено трудни удари, не исках да усложнявам нещата, спечелих важен за мен мач. Вече нямам контузия, физическата кондиция е най-важното сега, за да мога да се състезавам. Опитвам се да променя динамиката, от която не съм доволен, позитивен съм, радвам се на малките неща, детайлите. Пределно мотивиран съм да върна предишната си форма! – добави Рафа, връщайки част от предишната си самоувереност.
Попитан дали мисли за евентуален финал с японското чудо Кей Нишикори в Мадрид, 4-кратният шампион заяви:

„Нишикори е сред най-добрите, спечели турнира в Барселона, но не мога да мисля за него, след като съм едва на осминафинал. Сега ме вълнува мача на Барселона с Байерн тази вечер (снощи – б.а.), после да си почина добре, сутринта да тренирам и да се подготвя за следващия мач.”

При още една победа в Мадрид, един срещу друг на четвъртфинал се срещат Рафаел и Григор Димитров. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини