Григор отново се справи с Фонини (+ СНИМКИ)



06-05-2015 18:04 | Станко Димов

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

Григор Димитров се класира за IIIкръг (осминафинал) на „Мастърс 1000” турнира в Мадрид. Това стана факт, след като българинът се наложи с 3:6, 6:2, 7:5 над Фабио Фонини след повече от два часа игра. На трибуните на корт „Аранча Санчес” имаше над 1000 души, близо 500 от които българи.

Това беше четвърти двубой между Димитров и Фонини, като българинът записа трета последователна победа. Само преди няколко седмици двамата се срещнаха във втори кръг на „Мастърс 1000” в Монте Карло, когато Гришо се наложи с 2:0 сета. Любопитното е, че както в Монте Карло, така и в Мадрид, българинът ще срещне Стан Вавринка на осминафиналите.

Гришо можеше да приключи срещата и по-изразително, след като в третия сет имаше преднина съответно 3:0 и 4:2. Фонини обаче успяваше да навакса пробивите, преди да допусне решителен такъв в последния 12-и гейм на сета.

Благодарение на успеха днес Григор Димитров си гарантира място в трети кръг в Мадрид за трета поредна година. В предишните два случая българинът бе спиран на тази фаза от Стан Вавринка и Томаш Бердих. Ако успее да победи Вавринка, за първи път в кариерата си Димитров ще достигне до четвъртфиналите в испанската столица.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

ПОБЕДАТА НА ГРИГОР ДИМИТРОВ В СНИМКИ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини