Григор Димитров – Фабио Фонини (гейм по гейм)



06-05-2015 15:34 | Станко Димов

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

Григор Димитров – Фабио Фонини, II кръг на „Мастърс 1000” турнира в Мадрид.

Двубоят се играе на Корт "Аранча Санчес" пред около 1000 зрители, половината от които българи.

Коментар на двубоя:

ПЪРВИ СЕТ:
(сервис за Фабио Фонини):

0:1 Фонини спечели първия сервис-гейм на 15. Гришо имаше сериозни затруднения при ретур, като на 3 пъти не успя да върне началния удар на италианеца.

0:2 Фабио Фонини пробива. Италианецът започна силно гейма и след няколко страхотни точки поведе с 40:15. Григор Димитров успя да стигне до равенство, но последва трети брейк-бол, при който българинът извади в аут и загуби подаването си.

0:3 Пробивът е затвърден от Фонини, който печели трети пореден гейм. Първа пауза в мача, след която на сервис застава Григор Димитров в търсене на първия си гейм от началото на срещата.

1:3 Григор Димитров спечели подаването си и намалява преднината на съперника си. Българинът поведе с 40:0, след което Фонини реализира страхотен ретур-уинър. Последва нова точка на сметката на българина, който спечели първи гейм от началото на двубоя.

1:4 Още един бърз и безпроблемен сервис-гейм на сметката на Фабио Фонини. Италианецът поведе с 40:0, Гришо успя да пласира ретур-уинър за 40:15, но за повече българина в този гейм нямаше сили.

2:4 Григор Димитров се спаси от втори пробив. Българинът изоставаше с 15:40, но успя да измъкне подаването си и да запази интригата в сета.

2:5 Пореден експресен сервис-гейм на Фонини (спечелен на 15). Предстои пауза, след която Григор Димитров ще сервира за оставане в сета.

3:5 Няколко добри начални удара осигуриха гейма на Григор Димитров. Фонини ще сервира за успех в първия сет.

3:6 Гейм и първи сет за Фабио Фонини. Италианецът изоставаше с 15:30, но спечели 3 последователни точки и взе сета. Един пробив се оказа достатъчен на Фонини да поведе в резултата с 6:3. Григор Димитров така и не успя да стигне до точка за пробив в първия сет.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Григор Димитров):

1:0 Григор Димитров печели подаването си и за първи път от началото на двубоя повежда в резултата.

1:1 За първи път от началото на двубоя Григор Димитров стигна до точки за пробив. Българинът поведе с 40:15, но пропусна двата поредни брейк-бола, след което загуби гейма.

2:1 Най-дългият гейм от началото на двубоя. Григор Димитров трябваше да спасява на цели 5 пъти подаването си, но успя. Фонини има за какво да съжалява, тъй като пропусна златна възможност да поведе в резултата и във втория сет.

3:1 Пробив за Григор Димитров! Българинът поведе с 40:0 и получи три последователни точки за 3:1. Още в първия случай българинът се възползва, възползвайки се от форхенд в аут на Фонини.

4:1 Пробивът е затвърден с гейм на 0. Последните 10 точки от двубоя са на сметката на Григор Димитров.

4:2 Фонини спира серията на Григор Димитров и печели подаването си. Италианецът продължава да изостава с пробив във втория сет.

5:2 Григор Димитров се доближава на гейм от успех във втория сет. Българинът спечели лесно и бързо подаването си, с което принуждава Фонини да сервира за оставане в сета.

6:2 Отлично! Още един пробив за Григор Димитров, който печели втория сет с 6:2 и първи ще сервира в решаващата трета част. Българинът поведе с 40:15, при което Фонини изстреля едно воле в мрежата и загуби сервис-гейм за втори път в мача.

ТРЕТИ СЕТ:
(сервис за Григор Димитров):

1:0 Григор Димитров спаси точка за пробив и успя да съхрани подаването си на старта на решаващия трети сет.

2:0 Пробив за Григор Димитров!!! Българинът обърна гейма от 15:40, спечели 4 последователни точки и прави сериозна крачка към крайния успех. В края на гейма пък нервите на Фонини не издържаха и той допусна 2 непредизвикани грешки.

3:0 Пробивът е затвърден с гейм на 0. Пети пореден гейм на сметката на най-добрия български тенисист. Предстои първа пауза в сета, след която Фонини ще има начален удар.

3:1 Фонини печели подаването си и прекъсва серията последователни геймове на Григор Димитров.

3:2 За жалост Фонини връща пробива. Италианецът поведе с 40:15, Григор спаси първия брейк-пойнт, но при втория Фонини намери линията от форхенд и се връща в двубоя. Григор спори със съдията за последната точка, но арбитърът е категоричен, че ударът на Фонини е закачил линията.

4:2 Григор Димитров отново пробива! Българинът поведе с 40:15, но Фонини с два хубави сервиса стигна до равенство. Последва и гейм-бол за италианеца, но той допусна грешка и се стигна до ново равенство. Последваха две грешки на Фонини и пробивът стана факт.

4:3 Трети пореден гейм с пробив. Италианецът се справи с подаването на Димитров на 0 и след паузата ще сервира за изравняване на резултата.

4:4 Втори пореден гейм на 0 на сметката на Фабио Фонини, който успява да изравни резултата - по 4 гейма в решаващия трети сет.

5:4 Григор Димитров спечели гейма на 30 и принуждава Фонини да сервира за оставане в турнира. Българинът допусна първата си двойна грешка от началото на двубоя, но това не му попречи да спечели подаването си.

5:5 Гейм на 0 на сметката на Фабио Фонини.

6:5 Григор Димитров си гарантира минимум тайбрек, след като спечели подаването си. Последна почивка в мача, след която Фонини ще сервира за тайбрек.

7:5 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ - ГРИГОР ДИМИТРОВ. Българинът проби подаването на съперника и си гарантира място в трети кръг в Мадрид.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини