Григор Димитров спечели за 57 минути



05-05-2015 15:11 | Любомир Тодоров

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

Десетият поставен в схемата на турнира в Мадрид от категория "Мастърс 1000" Григор Димитров започна участието си с убедителна победа. Той се наложи на корт "Аранча Санчес-Викарио" над американския левичар Доналд Йънг с 6:4, 3:0 и отказване на съперника след 57 минути игра.

Гришо стигна до точка за пробив в третия гейм, но съперникът му се спаси. В седмия Димитров постигна това, което си беше наумил. При третия брейкпойнт хасковлията дочака грешка на Йънг, който изпрати топката в аут, за да пробие за 4:3. При 5:4 българинът трябваше да сервира за спечелване на частта, но трябваше да изчака физиотерапевта да окаже помощ на американеца заради болки в гърба. Паузата не разсея полуфиналиста от Истанбул. Той поведе с 40:0 и реализира втория сетбол с ас, за да затвори частта след 43 минути игра.

Димитров стартира устремно и втория сет с пробив на 15, който бързо затвърди. Доналд Йънг се движеше трудно по корта и видимо изпитваше болка. Той допусна втори брейк за 0:3 след двойна грешка и след това получи болкоуспокояващи. В следващия гейм при 40:0 за Григор американецът не издържа и се отказа.

Следващият съперник на Димитров е италианецът Фабио Фонини. Българинът го победи преди по-малко от месец на турнира в Монте Карло с 6:3, 6:4, а като цяло води с 2-1 успеха в преките двубои.

 

Българинът ще излезе още веднъж на корта днес. В двубой на двойки Димитров и Юрген Милцер от Австрия ще срещнат французите Гаел Монфис и Жо-Вилфред Цонга. Двубоят е последен в програмата на корт №3 в Мадрид.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ НА ГРИГОР ВИЖТЕ ТУК

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини