Федерер: Прибирам се у дома, после ще мисля за тенис



03-05-2015 20:26 | Станко Димов

Станко Димов, пратеник на Tennis24.bg в Истанбул със съдействието на "Запрянов травел"

Роджър Федерер бе в отлично настроение по време на пресконференцията си като шампион от турнира Istanbul Open. На срещата с журналисти след финала срещу Куевас Маестрото сподели, че за кратко ще се прибере в родината си, за да се види със своето семейство. Той отново не даде категоричен отговор дали ще играе в Рим, като сподели, че точно в момента „не му пука”.

„За мен е чест да бъда първият шампион в Истанбул. Беше страхотна седмица. Имах няколко трудни двубоя, като последните два, но днес играх по-добре. Исках да взимам топката рано, да бъда по-агресивен и да не му позволявам да прави това, което правеше вчера срещу Григор. Мисля, че моята агресия на корта беше ключът към успеха.

Дали ще играя в Рим? Не знам, наистина. Не че не ми пука, но поне сега, в следващите няколко часа, бих искал да се насладя на успеха в Истанбул. И да, в следващите няколко часа няма да ми пука за следващите турнири. За кратко ще се пробера в Швейцария, след това летя за Мадрид. В зависимост от това как се спредставя там ще реша за Рим. Все пак идва „Ролан Гарос”, трябва да съм готов да играя във формат 3 от 5 сета, дори ако се наложи да изиграя 7 мача по 5 сета. Трябва внимателно да пресметна програмата си.

След „Ролан Гарос” ще си взема няколко дни почивка. Знаете, че не е лесно да се направи промяна от клей на трева".

Запитан какво се случи в тайбрека на втория сет, когато пропусна 4 мачбола, Федерер каза следното: „Не знам, понякога просто нямаш време да мислиш за този или онзи удар. Знам, че вие момчета (обръща се към журналистите) имате обяснение за всичко, но понякога на корта нещата нямат обяснение. Просто правиш удар и нещата се случват, или не”.

Относно подобренията в играта си, Федерер сподели: „Много съм доволен от начина, по който сервирах през цялата седмица. Положих много усилия в тази насока и съм доволен от резултатите”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини