Григор Димитров: Сам се бих



02-05-2015 20:06 | Станко Димов

Станко Димов, пратеник на Tennis24.bg в Истанбул със съдействието на "Запрянов травел"

Пресконференция на Григор Димитров след полуфиналния двубой срещу Пабло Куевас (2:6, 4:6):


Григор, коментарът ти за мача. Ти ли не успя да намериш играта си, или Куевас не ти даде шанс?
Лош мач за мен със сигурност. Може би загубих по същия начин, по който в Монте Карло. Допуснах много елементарни грешки, особено в самото начало на мача. В началото на втория сет също имах своите възможности, но... Просто беше един от онези дни, в които нищо не се получава. Каквото и да опитвах не ставаше. В същото време на него (Куевас) всичко му се получаваше, ударите му влизаха. Не знам какво повече мога да кажа за мача. Наистина съжалявам. Не знам дали мога да играя по-зле от днес, но със сигурност мога да играя по-добре. Днешният ден просто не беше на моя страна.

Беше принуден да играеш почти изцяло в защита, което рядко се вижда при теб...
Да. Не насочвах топките по най-дорбия начин. Може би и тактиката, която бях избрал, не беше най-подходяща. Също така той се движеше много добре по корта, не допускаше елементарни грешки, а аз бях малко учуден от това. Познавам го, знам как сервира и никога не е имал толкова висок процент първи сервис.

Имаше доста дълги разигравания, в които той взимаше превес. Това повлия ли ти по някакъв начин на нервите?
Изпуснах си нервите, това се видя от всички. Не бих казал, че съм се ядосал от някое от тези разигравания. Мога да се ядосвам само на себе си за някои от решенията, които взех във важните моменти. Днес не взимах най-подходящите решения, а това в тениса е изключително важно. Като цяло Куевас направи много силен мач, честно казано не очаквах да играе по този начин.

В първия сет не успя да вземеш подаването си. Случи ли се нещо по-различно? На какво го отдаваш?
Не. Точно това имам предвид – не помня кога за последно бях пробит три пъти в един сет. Сам се бих, това е. Всеки, който малко или много разбира от тенис, вижда точно това от страни. Сам се бих и аз го разбирам. Просто трябва да приема поражението и да гледам напред.

Сега ти предстои участие в Мадрид. Какво очакваш от първия ти мач там?
С кого играя?

С Доналд Йънг.
Какво мога да очаквам? Победа, разбира се. Тръгвам възможно най-бързо за Мадрид и се надявам, че там нещата ще се развият добре за мен. Надявам се да играя по-добър тенис.

Разочарован ли си от загубата?
Винаги е разочароващо, когато загубиш мач. Но това е част от играта. Трябва да дам и пълен кредит на Куевас. Той днес игра отлично, движеше се добре по корта, сервира добре и заслужено спечели двубоя.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини