Григор Димитров: Всеки следващ мач ще бъде по-труден



01-05-2015 23:51 | Станко Димов

Станко Димов, пратеник на Tennis24.bg в Истанбул със съдействието на "Запрянов травел"

Пресконференция на Григор Димитров след двубоя от четвъртфиналите в Истанбул срещу Иван Додиг.

Григор, честита втора победа в Истанбул! Показа ни, че може да се печели двубой и без първи сервис. Какво беше по-различното от вчерашния мач?
Като цяло мачът беше добър. Днес исках да направя повече с топката, опитвах повече неща. Чувствах се още по-добре от вчера и може би исках да направя малко повече със самите удари. Като цяло двубоят беше спокоен, дори и когато не сервирах добре, това не ме караше да се замислям. Чувствах се добре, което беше важно, физически също бях добре. Въпреки изравняването (бел.ред. от 4:1 до 4:4 в първия сет) не се чувствах зле, напротив. Четях сервисите му много добре, влизах в разигравания, почти всеки път печелех точката. В тениса не е важен само сервисът, не е важен само един елемент от играта. Да, днес наистина не сервирах както вчера, но пък за сметка на това ретурите ми бяха много добри. Винаги има какво да се подобрява. В момента обаче наистина чувствам играта си едно ниво по-добре. Направих много добра подготовка за сезона на клей и това оказа сериозно влияние.

Успя ли да се настроиш на играта му?
Той стоеше малко назад, аз го усетих. В зависимост от играта, понякога трябва само да се отбраняваш. Днес аз исках само да атакувам. Всеки път когато си в атака, процентът да сбъркаш е малко по-голям, но играех според противника. Използвах корта, когато е свободен. Имаше и 2-3 пъти, когато играех на контра, което беше печелившо. Гледах просто да си взимам точките по възможно най-лесния начин.

Имаше ли някакви притеснения по време на мача днес, защото този съперник те караше да направиш още един и още един удар? Върна топки, които вероятно биха били печеливши удари при друг съперник.
Всеки следващ мач ще бъде така. Няма значение на какво ниво се срещаме, винаги трябва да съм готов за следващата топка. Всеки един противник е различен, а плюс това играем на клей – всеки се дърпа малко по-назад и има малко повече време да се отбранява, дали ще бъде висока топка, дали ще се опита да направи уинър, много е относително. Днес се опитвах да играя по един собствен начин, да намеря по-добрия си ритъм. Днес някои от ударите не се получаваха както исках и когато исках, но съм готов за утре.

Познаваш ли играта и на двамата (Белучи и Куевас)?
И с двамата съм играл, така че няма значение. Нагласата ми ще бъде една – да спечеля мача. Искам да бъда още по-концентрирам, да се възползвам още повече от грешките на съперника и да надграждам играта си с всеки изминал гейм и мач. Тогава наистина се чувствам по-уверен в себе си.

Може ли да ни кажеш нещо повече за ракетата си?
Честно казано не я чувствам като нова ракета, от доста години играя с тази ракета. Сега просто правим малки промени, за да намерим точния баланс. Не мога да ви кажа нищо като данни, защото все още е в процес на разработка. Това, което мога да кажа със сигурност е, че харесвам ракетата си и се чувствам страхотно с нея в ръка, а това най-важното.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини