Победа №150 и място на полуфинал! (+ ВИДЕО)



01-05-2015 18:52 | Станко Димов

Станко Димов, пратеник на Tennis24.bg в Истанбул със съдействието на "Запрянов травел"

Григор Димитров се класира за полуфинал на турнира на клей в Истанбул. Най-добрият български тенисист в историята се наложи с 6:4, 6:3 над Иван Додиг (Хърватия), като по този начин подпечата мястото си в Топ 4 на турнира.

За Димитров това беше победа №150 в кариерата му на професионален състезател, както и 4-и успех от 4 двубоя срещу Додиг.

В спор за място на финал в Истанбул българинът ще срещне победителя от двубоя Томас Белучи (Бразилия) – Пабло Куевас (Уругвай, №3). Другият полуфинал в турнира е между Роджър Федерер (Швейцария, №1) и Диего Шварцман (Аржентина, №8).

За да гледат Григор Димитров на живо, днес на централния корт „Гаранти Коза Арена” бяха дошли близо 2 000 българи. Общо на корта пък имаше около 3 300 зрители.

В първия сет Димитров имаше известни колебания  в своите геймове, като редовно му се налагаше да играе на втори сервис. След като си размениха по два пробива, българинът успя отново да пробие подаването на съперника за 6:4 и взе първия сет след 41 минути игра.

В началото на втората част Димитров проби за 3:1, след което затвърди за аванс 4:1. Додиг успя да върне пробива за 4:3, но последва нова силна серия на българина, който затвори мача с 6:4, 6:3 след 74 минути игра.

МИНИСТЪР КРАЛЕВ ХВЪРЛИ ЖРЕБИЯ ЗА ДВУБОЯ - ГАЛЕРИЯ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини