Федерер на полуфинал след труден успех (+ СНИМКИ)



01-05-2015 16:56 | Станко Димов

Станко Димов, пратеник на Tennis24.bg в Истанбул със съдействието на "Запрянов травел"

Роджър Федерер е вторият, който си гарантира място на полуфиналите на турнира на клей в Истанбул. Водачът в схемата се наложи трудно със 7:6 (3), 6:7 (5), 6:3. над испанеца Даниел Химено-Травер в двубой, който продължи 2:27 часа.

Въпреки, че са сред най-опитните състезатели в тура, Федерер и Химено-Травер се изправиха един срещу друг на корта за първи път! По трибуните на „Гаранти Коза Арена” имаше над 7 400 зрители, които останаха доволно от качеството на тениса, който предложиха двамата претенденти.

Победата днес бе под №201 за Федерер на червени кортове. В спор за място на финал швейцарецът ще се изправи срещу Диего Шварцман (Аржентина, №8), който по-рано през деня стигна до пълен обрат в двубоя си срещу Сантяго Хиралдо (Колумбия, №4).

Двубоят започна отлично за водача в схемата, който след ранен пробив успя да поведе с 2:0. Химено-Травер обаче успя светкавично да навакса изоставането си и в четвъртия гейм изравни за 2:2. До края на сета Федерер пропусна още 3 брейк-пойнта и в крайна сметка заслужено се стигна до тайбрек, където бившият №1 в света се наложи със 7:3 точки.

29-годишният Химено-Травер се възползва по отличен начин от грешките на съперника и дръпна с пробив преднина във втория сет. В един момент авансът на испанеца бе 5:2 гейма, а при 5:3 той сервираше за сета. Тогава обаче Федерер направи пробив на 0, след което със сервис на своя страна изравни за 5:5. В последствие се стигна до втори тайбрек, където Федерер първи стигна до минипробив – 2:0. Химено-Травер обаче показа нерви и успя да обърне до 7:5, с което прати мача в решаващ трети сет.

Водачът в схемата имаше сериозни затруднения в откриващия гейм, като трябваше на четири пъти да спасява точки за пробив. Федерер обаче се справи и не допусна изоставане в резултата. Решаващ за изхода на мача се оказа осмият гейм, в който Федерер се възползва от единствената си точка за пробив в сета и поведе с 5:3, след което с лекота затвори мача.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ ВИЖТЕ ТУК

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини