Григор Димитров: Подготвен съм, искам титлата в Истанбул



30-04-2015 19:57 | Станко Димов

Станко Димов, пратеник на Tennis24.bg в Истанбул със съдействието на "Запрянов травел"

Пресконференция на Григор Димитров след победата над Андрей Голубьов във втори кръг на турнира Istanbul Open.


Григор, преди всичко добре дошъл в Истанбул! Турските привърженици те приеха много топло, а и си много близо до родината си България в момента. Какво мислиш, би ли се върнал отново в Истанбул?
Нека видим. Току що изиграх първия си двубой. Днес на корта видях много български знамена, което бе страхотно. Вече пренасочвам мислите си за утре. Предстои ми още работа.

След първия пробив всичко стана лесно за теб...
Когато имаш съперник от другата страна на корта никога не е лесно. Трябва да направиш така, че да победиш. Мисля, че условията не биха никак приятни за игра. Беше малко студено. Мисля, че направих достатъчно, за да спечели двубоя си днес. Утре ми предстои нов мач срещу различен съперник.

Как чувстваш играта си на червени кортове?
Израснах на клей, така че за мен е много трудно да кажа коя ми е любимата настилка. Разбира се, че предпочитам бързи настилки, предпочитам да играя на твърди кортове или трева, но в същото време мога да кажа, че се чувствам уверен, когато играя на клей. Имах добър старт на сезона на клей, така че ще се опитам да продължавам да се представям по същия начин.

Какво мислиш за шансовете на България да организира турнир от АТР?
Нямам идея. Разбира се, че ще бъде страхотно, ако това се случи. Не знам дали това е възможно да се случи, но ако се случи, ще бъде страхотно.

Григор, мисля, че за първи път играеш пред толкова много българи в чужбина. Какво е чувството?
Чудесно е! Днес отново беше един от тези дни, в които накъдето и да се обърна виждам българското знаме. Щастлив съм, когато се представям добре пред родна публика. Надявам това отношение и подкрепа към мен да продължи. Надявам се да стигна още по-напред и да ги зарадвам (феновете) повече.

Близо 80% успеваемост на първи сервис. Можеш ли да сервираш по-добре?
Винаги (смее се). Винаги има място за подобрение, но днес наистина сервисът ми беше едно от най-силните оръжия. През последната седмица работих много върху сервиса и върху някои от другите удари. Днес сервисът беше на лице, надявам се, че ще бъда така и утре, защото ще ми трябва, без значение от съперника.

Додиг или Лайович (предпочиташ за съперник в следващия кръг)?
Няма значение.

Друго ли е напрежението, когато си фаворит да стигнеш до финал?
По-различно е, така е. Бил съм и първи поставен в турнир и знам какво е чувството всеки да очаква от теб да печелиш всеки мач. Според мен такава седмица е нужда на всеки един тенисист, защото конкуренцията е огромна. В момента наистина осъзнавам, че шансовете са на моя страна, което малко или много е в главата ми и го мисля. Но на мен това чувство винаги ми е харесвало.

(Въпрос на Tennis24.bg) Започна участието си в Истанбул в четвъртък. Готов ли си да играеш 4 дни поред?
Да, без проблеми. В момента физическата ми форма е на по-високо ниво. След турнира в Монте Карло имах две седмици, в които се подготвях много усилено. Дори по време на турнира в Монте Карло не съм спирал с фитнеса и упражненията, което ми дава допълнително гориво в тялото. Все пак ми предстоят няколко турнира един след друг, предстоят ми участия в Мадрид, Рим, Париж, така че трябва да съм готов.

Миналата година по това време спечели титлата в Букурещ. Сега по-различно ли е?
Да се надяваме, че този път ще бъде титлата в Истанбул (усмихва се). Мерси.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини