Да очакваш Григор Димитров



Да очакваш Григор Димитров
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
29-04-2015 13:00 | Станко Димов

Станко Димов, пратеник на Tennis24.bg в Истанбул със съдействието на "Запрянов травел"

Кога ще пристигне Григор Димитров?! Това беше горещият въпрос, вълнуващ  стотици български привърженици дошли до Истанбул, за да видят на живо Спортист №1 на България. Всеки един от тях бе наясно, че Гришо няма да излезе на корта (във вторник), но въпреки това те бяха дошли, за да го видят как тренира. 

Всъщност, въпросите за Григор Димитров заваляха на километри от кортовете. Пътувайки за „Коза Уорлд” се запознах с двойка от Македония, които също като мен се бяха запътили към турнира. Те набързо се оплакаха, че не могат да си намерят билети за двубоите от сряда нататък (когато на корта ще излязат Роджър Федерер и Григор Димитров), но и се заканиха, че това няма да ги спре да видят българина и швейцареца, било то и в тренировъчни условия.

Още около 11:00 часа пред тренировъчните кортове се бяха събрали стотици фенове, които търпеливо очакваха момента, за който бяха дошли. И почакаха доволно, тъй като тренировката на Димитров започна след повече от 3 часа.

Любопитно е да се отбележи, че докато Димитров тренираше (14:30 – 16:10), на централния корт „Гаранти Коза Арена” играеше един от местните състезатели – Джем Илкел (загуби от Химено-Травер), но въпреки това публиката пред тренировъчния корт на Гришо беше по-многобройна.

След като търпеливо изчакаха заниманието на Димитров, част от феновете успяха да се доберат и до автограф, след което напуснаха доволни „Коза Уорлд”.

(качени върху саксии и столове - феновете опитваха всичко, за да видят тренировката на Димитров)

Други пък се запътиха към централния корт, където също беше интересно. Преди минутки (в 16:00 часа) там бе излязъл Роджър Федерер, който играеше тенис с десетки деца.

Денят бе изпълнен с огромна доза емоции, виновници за които бяха Федерер и Димитров – двете големи звезди на Istanbul Open.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини