Доминацията продължава



19-04-2015 19:27 | Станко Димов

Тоталната доминация на Новак Джокович от последните няколко месеца продължава с пълна сила. Световният №1 започна по отличен начин сезона на клей, като спечели за втори път в кариерата си „Мастърс 1000” турнира в Монте Карло. На финала Джокович се наложи с 2:1 сета над Томаш Бердих, в отделните части 7:5, 4:6, 6:3. Това беше 19-ти успех за сърбина от 21 двубоя с високия чех.

Финалът в Монте Карло бе прекъснат за повече от час при резултат 3:2 във втория сет, когато над Княжеството заваля дъжд. Паузата се оказа благоприятна за Бердих, който след подновяването на играта започна по-добре и успя да измъкне сета, но за повече чехът нямаше сили.

Благодарение на победата Новак Джокович счупи още един рекорд. Той стана първият тенисист в историята, който печели последователно първите 3 „Мастърс 1000” турнира за сезона. Преди триумфа в Монте Кало, Ноле вдигна трофеите в Индиън Уелс и Маями. За капак сърбинът спечели и първия за сезона турнир от Големия шлем – Australian Open.

За Новак Джокович това е общо 23-та титла от „Мастърс 1000” сериите, както и негова 52-ра в кариерата. Сърбинът напуска турнира с чек за €628,100 и 1000 точки за ранглистата, които допълнително ще увеличат и без това стряскащо-голямата му преднина на върха на ранглистата.

Подобно на полуфиналния двубой с Надал в събота, Джокович влезна трудно в срещата и допусна ранен пробив. В първите два гейма световният №1 взе общо 2 точки и заслужено изоставаше с 0:2. Също както и вчера обаче, моментът на спад на Джокович продължи само два гейма. Последва силна серия на световния №1, който успя да навакса изоставането си в шестия гейм – 3:3. Джокович вдигна значително оборотите и проби отново за 5:3, след което сервираше за сета. Точно в този момент обаче Бердих успя да направи ри-брейк. И когато изглеждаше, че тайбрек ще определи изхода на сета, Джокович проби за 7:5 и откри резултата.

Втората част започна гейм за гейм, като при резултат 3:2 за Джокович над Монте Карло заваля дъжд и двубоят бе прекъснат. Паузата продължи повече от час и очевидно се отрази по-добре на Бердих, който след подновяването на играта първо спечели подаването си за 3:3, а веднага след това осъществи пробив за 4:3. До края на сета чехът сервира отлично и не позволи на Ноле дори да помисли за връщане на пробива – 6:4 за чеха и финален трети сет.

Както редовно се случва от началото на сезона, когато се стигне до заключителен сет в двубоите на Джокович, сърбинът рязко променя предавките и помита съперника си. Днешният финал не направи изключение. Ноле набързо поведе с 4:0 гейма, след което успя да затвори двубоя.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини