Джокович записа победа №20 над Надал



18-04-2015 18:31 | Станко Димов

В изключително качествен и оспорван двубой световният номер едно Новак Джокщович победи осемкратния шампион в Монте Карло с 6:3, 6:3 и се класира на финала на турнира в Монако, където го очаква Томаш Бердих.

Така сърбинът записа 20-а победа в 43-ия двубойпомежду им, но първи след финала на "Ролан Гарос" през 2014 година.

Мачът започна интригуващо. Рафа успя да пробие още в първия гейм, а след това и да затвърди за 2:0. След две грешки от бекхенд на Ноле, испанецът стигна до точка за нов брейк, но съперникът му се мобилизира и спечели подаването си. После Джокович стигна до брейк пойнт с хубав лоб и изравни резултата след форхенд в мрежата на Надал.

Белградчанинът взе подаването си на нула и за първи път поведе в полуфинала - 3:2. Седмият гейм продължи повече от 10 минути като двамата големи майстори направиха редица изумителни разигравания. Новак проби за 5:3 и след това сервираше за спечелване на първата част. Бързо поведе с 40:0, но Рафа спаси два сетбола преди да капитулира при третия след отличен сервис по диагонала. Частта продължи 44 минути.

Още в началото на втората Джокович имаше две точки за пробив, но испанецът се справи и взе подаването си. В седмия гейм Надал поведе с 40:0 при свой сервис, но след здрава битка, продължила почти 12 минути, сърбинът проби, за да излезе напред с 4:3. После Ноле затвърди и принуди Рафа да подава за оставане в срещата. 27-годишният белградчанин стигна на два пъти до мачбол като втория път ликуваше след бекхенд уинър по диагонала.

Така въпреки подобрената игра на Надал, той за трета поредна година ще си тръгне без титла от Монте Карло след серията от осем поредни успеха.

Джокович излиза за втори трофей в княжеството в 75-ия финал в кариерата си и 33-и в сериите "Мастърс 1000".

Ноле води с впечатляващите 18-2 победи срещу чеха Томаш Бердих. За последно двамата славяни се срещнаха на полуфинала в Дубай тази година, когато световният номер едно се наложи с 6:0, 5:7, 6:4. Финалната среща в Монте Карло е в неделя от 16 часа българско време.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини