Григор Димитров – Гаел Монфис (гейм по гейм)



17-04-2015 08:51 | Станко Димов

Григор Димитров – Гаел Монфис, четвъртфинал на „Мастърс 1000” турнира в Монте Карло.

КОМЕНТАР НА ДВУБОЯ:

ПЪРВИ СЕТ:
(сервис за Григор Димитров):

0:1 Разочароващ първи гейм за Григор Димитров и той допусна пробив още на старта. Монфис спечели гейма на 15, без да прави кой знае какво, тъй като Григор Димитров "помогна" с няколко грешки от бекхенд и форхенд.

0:2 Пробивът е затвърден с гейм на 15. От началото на мача Димитров е спечелил едва 2 точки.

1:2 Отличен гейм за Григор Димитров, който изправи на крака публиката с няколко разигравания в негов стил. При 40:0 българинът получи удобна точка да приключи гейма, но допусна елементарна грешка. Последва обаче класа от бекхенд и първоят гейм на сметката на българина е факт.

1:3 Грешките на Григор Димитров от бекхенд продължават и Монфис спечели без особени проблеми подаването си, макар да изгледа от близо една изумителна къса на българина.

1:4 Лошо. Пробив на 0 за Гаел Монфис, който прави огромна крачка към успех в първия сет.

1:5 Григор Димитров започна добре в гейма и поведе с 30:0. Французинът обаче успя да стигне до обрат и на свой ред да поведе с 40:30. Последва убийствен ретур на българина и ново равенство. В крайна сметка обаче последната дума бе за Монфис, който затвърди и втория пробив за преднина 5:1.

1:6 ГЕЙМ И ПЪРВИ СЕТ ЗА ГАЕЛ МОНФИС. Французинът направи още един пробив на 0 и прати първата част в историята. Сетът продължи едва 25 минути.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Гаел Монфис):

0:1 Григор Димитров има за какво да съжалява, тъй като бе близо до точки за пробив. При 30:30 обаче Монфис не загуби точка и измъкна подаването си.

1:1 Най-после бърз и убедителен гейм на сметката на Григор Димитров, с което нашето момче изравнява резултата във втората част.

1:2 Изключителен гейм, в който Григор Димитров получи две точки за пробив, но и в двата случая не успя да се справи с началния удар на съперника си. Последната точка пък бе истински шедьовър, този път на сметката на Монфис.

1:3 Пробив за Гаел Монфис. Французинът поведе с 40:15, след което Григор изкара форхенд в аут и загуби подаването си. Французинът тотално контролира случващото се на корта.

1:4 Пробивът е затвърден. Монфис е на два гейма от място на полуфиналите, където го очаква Томаш Бердих.

2:4 Гейм на 0 на сметката на Григор Димитров. Българинът обаче изостава с пробив и ще има максимум два шанса да го върне, в противен случай турнирут за него приключва.

2:5 Монфис вече е само на гейм от място на полуфиналите. Макар и не без затруднения, французинът успя да вземе подаването си и Димитров ще сервира за оставане в турнира.

3:5 Димитров спечели подаването си с гейм на 0. Гаел Монфис обаче ще сервира за място на полуфинал. Григор Димитров трябва задължително да направи пробив сега, за да остане в мача и турнира.

3:6 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ - ГАЕЛ МОНФИС. Французинът е на полуфинал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини