Григор Димитров – Фабио Фонини (гейм по гейм)



15-04-2015 12:07 | Станко Димов

Григор Димитров – Фабио Фонини, II кръг на турнира в Монте Карло.

КОМЕНТАР НА МАЧА:

ПЪРВИ СЕТ: (сервис за Григор Димитров):

1:0 Григор Димитров спечели жребия преди двубоя и избра да сервира. По-малко от 2 минутки бяха необходими на българина да спечели първото си подаване и да открие резултата в мача.

2:0 ПРОБИВ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ! Българинът изигра страхотен гейм, в който заслужено стигна до преднина 40:15. В този момент българинът пласира дълбок удар, Фонини прати форхенд в мрежата и пробивът стана факт.

3:0 Григор Димитров затвърждава пробива и повежда с 3:0 преди първата почивка в двубоя. Българинът имаше труден гейм, в който трябваше да спасява точка за връщане на пробива. В напечения момент обаче началният удар дойде на помощ на Гришо и той се измъкна от ситуацията.

3:1 Фонини прекъсва серията на Димитров и спечели първи гейм от началото на двубоя. Българинът имаше преднина 30:15 и предимство при едно разиграване, но допусна няколко поредни грешки и загуби гейма.

4:1 Гейм на 0 на сметката на Григор Димитров. 16 минути от началото на двубоя, българинът има аванс от пробив. Пауза, след която Фонини ще сервира.

4:2 Силен гейм на сметката на италианеца, който се доближава само на два гейма от Димитров.

5:2 Браво на Гришо! Българинът бе изправен пред трудна ситуация и изоставаше с 0:30. Последва ключово разиграване, в което Димитров се наложи с добра работа в близост до мрежата. След това първият сервис на Гришо свърши останалото и нашето момче вече е само на гейм от успех в сета.

5:3 Гейм на 0 за Фонини. Димитров ще сервира за успех в първия сет.

6:3 ГЕЙМ И ПЪРВИ СЕТ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ. Фонини спечели първата точка с гейма, но след това изгледа от близо няколко майсторски изпълнения на Димитров. Първият сет продължи точно 30 минути.

ВТОРИ СЕТ (сервис за Фабио Фонини):

1:0 ПРОБИВ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ!
Българинът поведе с 40:15, след което получи отлична възможност да атакува втори сервис на Фонини. Италианецът очаквано игра на бекхенда на Гришо и той прати топката в мрежата - 30:40. При втория брейк-бол Фонини изкара с много в аут и пробивът стана факт.

2:0 Григор поведе с 40:0, след което Фонини намали на 40:15. Последва грешка на италианеца и пробивът е затвърден.

2:1 Убедителен гейм за Фонини, с който той слага край на серията на Димитров. Първа пауза във втория сет, след която българинът застава на сервис.

3:1 Отлично! Гейм на 0 за Димитров.

3:2 Григор Димитров започна силно гейма и поведе с 40:30, което му осигури точка за пробив. В този момент обаче Фонини сервира отлично по правата, а ретурът на българина се закова в мрежата. Последваха няколко разменени точки и равенства, но в крайна сметка Фонини спечели подаването си и не позволи на Димитров да се откъсне с два пробива аванс.

4:2 Григор Димитров вече е само на два гейма от място в трети кръг в Монте Карло. Българинът започна колебливо гейма и изоставаше с 15:30, но спечели 3 последователни точки и взе подаването си. 54 минути игра от началото на мача.

4:3 Димитров има за какво да съжалява, тъй като първо поведе с 30:0, а след това и с 40:30, което му осигури точка за пробив. Фонини обаче успя да се спаси от ситуацията и обърна гейма.

5:3 Григор Димитров печели подаването си на 15 и се доближава само на гейм от място в следващия кръг.

5:4 Фонини отговаря с превъзходен гейм на сметката си. Италианецът спечели няколко наистина впечатляващи точки, но след почивката Григор Димитров ще сервира за място в трети кръг.

6:4 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ.
Българинът спечели подаването си на 15 и си гарантира място в следващата фаза на турнира.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини