Григор Димитров – Фернандо Вердаско (гейм по гейм)



14-04-2015 14:12 | Станко Димов

Григор Димитров – Фернандо Вердаско, I кръг на „Мастърс 1000” турнира в Монте Карло.

КОМЕНТАР НА ЖИВО:

ПЪРВИ СЕТ: (сервис за Фернандо Вердаско):

0:1 Вердаско поведе с 30:0, но след това направи две последователни грешки от форхенд, с което резултатът стана 30:30. След като си размениха по още една точка се стигна до равенство. Последваха две последователни точки на сметката на Вердаско, като по този начин испанецът откри резултата в мача.

1:1 Григор Димитров изравнява резултата, след като спечели първия си сервис-гейм на 15. Бърз гейм на сметката на нашето момче.

2:1 ПРОБИВ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ! Отличната игра на ретур на Григор Димитров му позволи да стигне до 3 последователни точки за пробив. Първата бе спасена с късмет от Вердаско, който изпълни къса топка, която Димитров успя да стигне, но не и да върне в корта. При вторият брейк-бол испанецът допусна непредизвикана грешка и пробивът е факт.

3:1 Пробивът е затвърден с гейм на 15 на сметката на Димитров. Трети пореден гейм за световния №11.

3:2 Испанецът слага край на серията последователни геймове на Димитров и спечели подаването си с гейм на 15. Вердаско реализира и първия ас в двубоя. Предстои пауза от 60 секунди, след която българинът застава на сервис.

4:2 Димитров спечели и третия си сервис-гейм, с което отново се откъсва с два гейма напред в резултата.

4:3 Григор Димитров пропусна точка за пробив. При 30:30 българинът направи страхотен уинър от бекхенд, като закова топката върху линията по правата. Испанецът обаче спечели последовалото дълго разиграване и стигна до дюс, след което успя да измъкне гейма.

5:3 Гейм на 15 на сметката на Григор Димитров, който вече е само на 4 точки от успех в първия сет.

5:4 Вердаско спаси два сетбола, след като се измъкна от положение 15:40. Гришо има за какво да съжалява, тъй като ако беше пробил, щеше да започне със сервис във втория сет. Сега българинът ще трябва да сервира, за да вземе първата част.

6:4 ГЕЙМ И ПЪРВИ СЕТ - ГРИГОР ДИМИТРОВ.
Българинът спечели подаването си на 0, като изправи на крака зрителите на Корт №1 с няколко впечатляващи удара в последния си сервис-гейм за първата част.

ВТОРИ СЕТ (сервис за Фернандо Вердаско):

0:1 Най-бързият гейм за Вердаско от началото на двубоя. Испанецът открива резултата във втората част на мача.

1:1 За първи път от началото на двубоя Григор Димитров трябваше да спасява точка за пробив. Българинът обаче се справи отлично и спечели подаването си, с което изравни резултата във втората част.

1:2 Перфектен гейм (на 0) за Фернандо Вердаско. От началото на втория сет испанецът значително е подобрил представянето си и затруднява максимално Димитров.

2:2 Резултатът е изравнен, след като Димитров спечели подаването си на 30.

2:3 Фернандо Вердаско просто отказва да загуби точка при свой сервис. От началото на втория сет испанецът печели всеки свой сервис-гейм на 0.

3:3 Григор Димитров отново се измъкна от напечена ситуация. Българинът изоставаше с 15:40, но записа серия от 4 последователни точки и измъкна подаването си.

3:4 Вердаско продължава да печели подаванията си, но добрата новина е, че Димитров успя да спечели няколко точки и да сложи край на нулата, която беше срещу името му от началото на втория сет (при сервис на испанеца).

4:4 Този път Гришо успява лесно да спечели подаването си и изравнява резултата. Навлизаме в решителната част на сета, все още няма пробиви.

4:5 Вердаско спаси точка за пробив (при 30:40), която беше скрит мачбол. Българинът ще сервира за оставане в сета.

4:6 ГЕЙМ И ВТОРИ СЕТ - ФЕРНАНДО ВЕРДАСКО! Категорично най-дългият гейм в мача, а Григор Димитров спаси цели 5 сетбола, които се откриха пред левичаря от Испания. Вердаско обаче получи и шести сетбол, при който за жалост българинът прати един форхенд в мрежата и загуби разиграването, а с това и сета.

ТРЕТИ СЕТ (сервис за Фернандо Вердаско)

0:1 Фернандо Вердаско започва третия сет също както втория - с гейм на 0 на сметката си.

1:1 Григор Димитров изравнява резултата след гейм на 15.

2:1 ПРОБИВ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ! Българинът поведе с 40:15, Вердаско спаси първата точка за пробив, но при втората испанецът прати един форхенд в аут и брейкът е факт. Почивка, след която Димитров ще сервира за затвърждаване на преднината си. Близо два часа игра от началото на мача, Димитров е с едни гърди напред пред опонента си.

3:1 Отлично! Българинът спечели подаването си на 0 и затвърди направения преди малко пробив. Вердаско помогна с няколко грешки в близост до мрежата.

4:1 ВТОРИ ПРОБИВ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ. Умората сякаш си каза думата и Вердаско започна да грешки топки, които през втория сет вкарваше със затворени очи. Това обаче е идеална новина за всички, които подкрепяме Димитров.

4:2 ВЕРДАСКО ВРЪЩА ЕДИНИЯ ПРОБИВ. Българинът обаче води с 4:2 гейма в решителния трети сет.

4:3 Втори пореден гейм на сметката на испанеца (спечелен на 30), с което той се доближава само на гейм от Димитров. Почивка, след която на сервис застава българинът.

5:3 Гришо спира серията на Вердаско и спечели подаването си на 30, с което се докосва само на гейм от място във втори кръг.

5:4 Още един гейм на 30, спечелен от сервиращия. Предстои нова пауза, след която Григор Димитров ще сервира за мача. От своя страна испанецът трябва да търси задължителен пробив, ако иска да остане в турнира.

6:4 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ - ГРИГОР ДИМИТРОВ. Българинът обърна гейма от 0:40, след това спаси още 4 брейк-бола, преди да затвори мача след 2 часа и 28 минути игра.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини