Джокович: Играя най-добрия тенис в живота ми



06-04-2015 16:56 | Tennis24.bg

Новак Джокович записа впечатляващ старт на сезона, като успя да спечели титлите от Australian Open, Индиън Уелс и Маями. Напълно заслужено сърбинът има повече от 4000 точки преднина на върха на ранглистата пред Роджър Федерер.

„Не мога да искам по-добро начало на сезона, след като спечелих три големи титли. Надявам се, че ще пренеса формата си в сезона на клей. Той е изключително важен за мен. в момента се чувствам отлично на корта”, коментира Джокович след петия си триумф в Маями.

„Ще се опитам да се насладя на моменти, но и да се възползвам от него, защото сега вероятно играя най-добрия в живота си, чувствам се уверен както психически, така и физически. Точно затова мисля в момента. Наясно съм, че това няма да продължи вечно.

Вероятно скоро ще има смяна на генерациите, има няколко играчи, които започват да се представят все по-добре и да стават все по-силни. Но докато тази смяна не дойде, аз ще се опитам да се задържа възможно най-дълго на върха и да се боря за големите трофеи”, категоричен е световният №1.

Новак Джокович ще се завърне на корта само след седмица, когато започва първия за сезона „Мастърс 1000” турнир на клей – този в Монте Карло.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини